• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam alemi ‘birlikte bayram’ için toplanıyor

Yeniakit Publisher
2013-02-16 21:33:00 - 2013-02-16 21:33:32
İslam alemi ‘birlikte bayram’ için toplanıyor

İslam ülkelerindeki Ramazan ayı başlangıcı ve bayram tarihlerinde yaşanan farklılığı görüşmek amacıyla İstanbul’da, yarın “Uluslararası Ruy’et-i Hilal Konferansı Hazırlık Toplantısı” yapılacak.

ANKARA- İslam ülkelerinde Ramazan ayı ve dini bayramların başlangıç tarihleriyle ilgili farklılığa son vermek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daveti üzerine İstanbul’da, “Uluslararası Ruy’et-i Hilal Konferansı Hazırlık Toplantısı” düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Türkiye’nin çağrısının inanılmaz bir ilgi meydana getirdiğini belirterek, “Bu ilginin sonucu olarak beklediğimizin çok üstünde bir katılımla hazırlık toplantısı gerçekleştirilecek” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “İslam dünyasında takvim birliğini sağlamaya katkı yapacak, Ramazan-ı Şerif’e ve bayramlara birlikte başlamayı, birlikte bayram yapmayı sağlayacak kapsamlı bir toplantı” vaad ettiğini dile getiren Keleş, bu kapsamda 18-19 Şubat tarihlerinde İstanbul’da hazırlık toplantısı gerçekleştirileceğini bildirdi. Toplantı için yapılan çağrının büyük talep gördüğünü ifade eden Keleş, toplantıya İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı İslam Fıkıh Akademisi ile birçok ülkeden İslam alimleri ve bilimadamlarının katılacağını bildirdi.
Keleş, şunları söyledi: “Tüm ülkelerin katılımıyla gerçekleştirmeyi düşündüğümüz, yani davet etmediğimiz hiçbir İslam ülkesini bırakmayacağız toplantı için. Büyük toplantıda özellikle karar mercinde olan insanların da katılmasını arzu ediyoruz. Büyük toplantı öncesi bu toplantı da bayağı bir kapsamlı olacak. Konunun çerçevesi çizilecek, yol haritası belirlenecek ve ön kararlar alınacak. Büyük toplantının yol haritası belirlenip, eğer toplantıya katılanlar da hep birlikte uygun görürlerse bir sekreterya da oluşturulacak. Bu sekreteryaya Türkiye’nin yanında, Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkelerinden de katılanlar olacak. Bu sekreterya, büyük toplantıyı tertip edecek.”
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23