• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşin uzmanı en iyi limonatanın sırrını açıkladı! Lezzeti katlanarak artıyor

Yeniakit Publisher
2023-09-07 01:51:00 -
İşin uzmanı en iyi limonatanın sırrını açıkladı! Lezzeti katlanarak artıyor

Sıcaklarda ferahlatan limonatayı hemen hemen herkes yapabilir. Fakat en iyi limonata tarfini 18 yıllık pasta ustası açıkladı. İşte tadına doyum almayan lezzetin tarifi...

Gerçek bir limonata yapmak için bilmeniz gerekenleri derledik;

Limonata yapmak, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, gerçek bir limonata yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. 18 yıllık bir pastane ustası olan Mücahit Daşlıpınar, limonata yapmanın sırrını açıklıyor.

İşte, gerçek bir limonata yaparken dikkat edilmesi gereken 4 önemli püf noktası:

1. Kaliteli malzemeler kullanın

Gerçek bir limonata yapmak için kaliteli malzemeler kullanmak çok önemlidir. Limonların taze ve lezzetli olması, şekerin kaliteli olması ve suyun temiz ve taze olması gerekiyor. Bu sayede, limonatanın lezzeti de katlanarak artacaktır.

2. Limonları doğru şekilde sıkın

Limonların suyunu sıkmak için doğru bir yöntem kullanmak da önemlidir. Limonları yarım olarak kesin ve bir limon sıkacağı kullanarak suyunu sıkın. Limonların kabuğunu çok fazla sıkmamaya dikkat edin, çünkü bu, limonatanın tadını acılaştırabilir.

3. Şeker miktarını doğru ayarlayın

Limonatanın lezzeti şeker miktarına bağlıdır. Ancak, şeker miktarını fazla kaçırmamak da önemlidir. Aşırı şekerli limonatalar hem sağlıksızdır hem de lezzeti bozar. Mücahit Daşlıpınar'a göre, bir litre su için 150-200 gram şeker yeterli olacaktır.

4. Limonatanızı soğuk servis edin

Limonatanızı soğuk servis etmek, lezzetini artıracaktır. Limonatanızı buzdolabında soğutun ve servis etmeden önce buzluğa koyarak daha da soğuk hale getirin. Böylece, yaz aylarında ferahlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

06pursaklar

Hani la püf nokta?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23