• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşçilere ulaşma çalışmaları sürüyor

Yeniakit Publisher
2014-11-03 02:24:00 -
İşçilere ulaşma çalışmaları sürüyor

Mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalar sürüyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda madenin taban seviyesindeki 25 metrelik bölümde bulunan su ve çamur, boşaltılmaya çalışılıyor.

Boşaltılan alanda tahkimat çalışması sonrası Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) arama kurtarma ve tahlisiye ekibi, mahsur kalan işçilere ulaşmaya çalışıyor. Ekipler, oksijen seviyesinin azalması nedeniyle oksijen tüpleriyle çalışabiliyor.

Maden ocağının girişinde sürekli hareketlilik yaşanıyor. İtfaiye ekipleri ve maden işçileri, madenden su tahliyesi ve çamurun vagonlarla tahliyesini sağlamaya çalışıyor. Maden sahası içine sadece mahsur kalan işçilerle aynı soyadı taşıyan akrabalarının alınması nedeniyle madenci yakınlarının bulunduğu bölümde 15-20 kişi bulunuyor.

Mahsur kalan madencilerin çocukları için ise saha içinde AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının oluşturduğu oyun çadırı kuruldu.

Maden alanına alınmayan vatandaşlar ise çalışmaları madeni gören tepelerden izliyor. Motor ve jeneratörlerin vadiye yayılan uğultusu arasında madenin giriş kapısını gözleyen vatandaşlar, havanın soğuması nedeniyle ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

MOBİL MOBESE KURULDU

Maden çevresinde artırılan güvenlik önlemlerine akşam saatlerinde yenisi eklendi. Maden sahası çevresine mobil MOBESE sistemi kuran ekipler, tüm giriş çıkış noktalarına kamera yerleştirdi. Maden sahası içinde görev yapan ekipler için yaka kartı bastırıldı. Maden çıkışı yakınlarındaki büyük tonajlı araçlar da saha dışına çıkarıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23