• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşbankası için BDDK göreve

Yeniakit Publisher
2014-01-31 20:15:15 - 2014-02-01 10:24:12
İşbankası için BDDK göreve

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin varislerinin İş Bankası aleyhine açtığı davada müdahillik talebinde bulunan İşbankzedeler Platformu Başkanı Adem Çevik’in mahkemeye sunduğu belgeler ile yazarımız Abdurrahman Dilipak’ın, Hintli Müslümanların Hilafet makamının korunması amacıyla gönderdiği yardım paralarıyla kurulan İş Bankası’ndaki usulsüzlüklere ilişkin gündeme getirdiği iddialar hayli ilgi çekti.

EROL METİN/ANKARA -  BDDK’nın bankanın sermayesi ve hisse sahipleri konusunda kapsamlı bir inceleme yapması gerektiğini kaydeden Dilipak, “Eğer ciddi bir inceleme başlatılacak olursa, Türkiye konuyla ilgili ilk kez sansasyonel bilgilerle tanışacak” dedi.

İŞ YÖNETİMİ PANİKLEDİ!

Akit’e konuşan İşbankzedeler Platformu Başkanı Adem Çevik ise girişimlerinden sonra banka yönetiminde ciddi bir panik havası yaşandığına dikkat çekerken, milli iradeyi hedef alan operasyonların İş Bankası’nca finanse edildiğini iddia ederek, “Hakkımda suç duyurusunda bulundular. Korkutmaya ve susturmaya çalışıyorlar. Tüm Türkiye gerçekleri görmeli. Meclis’in biran önce İş Bankası’yla ilgili bir araştırma komisyonu kurması gerekiyor. Cumhurbaşkanı da kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu eliyle bu iddiaları araştırmalıdır. Çünkü Türkiye tarihinde en büyük yolsuzluk dosyası, İş Bankası dosyasıdır” ifadelerini kullandı.

“BU TÜM MÜSLÜMANLARA HAKARETTİR”

CHP’nin İş Bankası’nın hissedarı olduğunu hatırlatan Çevik, Hintli Müslümanların Hilafet ve merkezi İstanbul’un işgalden kurtulması için gönderdiği yardım paralarının, Hilafet’in yok edilmesi için kullanıldığını belirterek, “Müslümanların parasıyla İslam düşmanlığı yapıldı” değerlendirmesinde bulundu. Çevik, ayrıca Hintli Müslümanların İş Bankası’ndaki haklarını takip etmesini sağlamak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

“MECLİS ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR”

Vahim iddialar konusunda Meclis’in üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu vurgulayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de “CHP zaten İş Bankası’nın finanse ettiği bir partidir. CHP ile banka ilişkilerini herkes bilir. İş Bankası’ndan nasıl nemalandığını da biliyoruz. Onun için Halk Bankası’nı dillerine dolarken bir kere değil bin kez düşünmeleri lazım. BDDK’nın ortaya koyacağı bilgi ve belgeler ışığında Meclis olarak üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmayız.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23