• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşaret Büyük Şeytan’dan

Yeniakit Publisher
2013-06-22 20:27:00 - 2013-06-22 20:28:23
İşaret Büyük Şeytan’dan

Türkiye’den sonra Brezilya’da da provokatif terör olaylarını gerçekleştirenlere akıl hocalığı yapan Einstein Enstitüsü’nün bu tutumunu geçmişte Küba’da da sergilediği belirlendi.

FURKAN ALTINOK / ANKARA-Wikileaks tarafından yayınlanan bir belgede, ABD’nin Einstein Enstitüsü aracılığıyla pek çok ülkede “renkli bir devrim” örgütlemeye çalıştığı, bu ülkelerden birisi olan Küba’da muhaliflere, Yugoslavya’da Milosevic’in iktidardan devrilmesinde ABD destekli muhalif grupların faaliyetlerini anlatan belgeseller izlettirdiği açıklandı. Kasım 2006’da ABD’nin Havana’da bulunan diplomatik misyonunca hazırlanan ve Wikileaks tarafından açıklanan bir belgede, ABD misyonundan kişilerin Küba’da “muhalif gençlerle” toplantılar yaptığı, Einstein Enstitüsü’nün bu ülkede yoğun faaliyetler içinde bulunduğu anlatıldı.  
TÜRKİYE İLE TIPATIP AYNI
Görüşmelerde gençlere “Bir Diktatörü Devirmek” başlıklı belgesel filmin de izlettirildiği kaydedilen belgede, filmin hem ABD resmi kurumları, hem de aralarında Soros’un Açık Toplum Vakfı’nın da bulunduğu birtakım uluslararası kuruluşlar tarafından finanse edildiği, bu çevrelerin gençlere de maddi destekte bulunduğu kaydedildi. Filmin içeriğine de değinilen belgede şöyle denildi: “Gençler Yugoslavya’da ‘OTPOR’ (Direniş) adlı bir örgütte bir araya gelmişlerdi. Gene Sharp’ın Albert Einstein Enstitüsü, Uluslararası Şiddet İçermeyen Çatışmalar Merkezi (ICNC), Freedom House, USAID, NED ve Uluslararası Cumhuriyetçi Enstitüsü gibi çeşitli ABD merkezli kurumların verdiği talimatlar ve çizdiği çizgi doğrultusunda hareket eden gençler, Yugoslavya’da sürekli bir istikrarsızlık durumu oluşturmayı ve ‘devlet baskısı’ üretmeyi hedefliyorlardı. Yumuşak darbe ya da daha sonradan dünyada yaygınlık kazanan ismiyle renkli devrim stratejisinde gençler, önce başarılı bir pazarlama ve reklamcılık stratejisi etrafında örgütleniyor. Bu kapsamda illa ki bir logo, grubu belli edecek bir emare bulunuyor: Gül, karanfil, yeşil ve benzerleri gibi. Gençler, ‘şiddetsizlik’ bayrağı altında sokak eylemlerinde iktidara karşı kullanılıyor. Stratejinin en güçlü olduğu nokta, uluslararası medya desteği. Gençlerin bu eylemleri uluslararası medya tarafından derhal büyütülüyor ve destekleniyor. Strateji, bir sonraki adımda gençlerin çeşitli provokatif eylemlerle devletin baskı uygulamasını sağlıyor ve bu baskı, derhal uluslararası medya tarafından söz konusu iktidarın baskıcı yüzünü tüm dünyaya sergilemek üzere kullanılıyor.”
STRATEJİ SON 10 YILDIR UYGULAMADA
Gene Sharp’ın fikir önderliğini yapıp, maddi destek de sağladığı “renkli devrim stratejisi” daha pek çok başka ülkede de hayata geçirildi. Bu strateji bazı ülkelerde tam anlamıyla başarıya ulaştı. Yugoslavya’da 2000’de, 2003’te Gürcistan’da, 2004’te Ukrayna’da ve 2005’te Kırgızistan’da benzer olaylar yaşandı. Bu süreç içinde birçok ülkede ABD, var olan muhalefet hareketlerini ya da etnik çatışmaları birer renkli devrime dönüştürme girişimlerinde de bulundu. Aynı çevreler 2003 yılından itibaren Venezuela’da da çalışmalar yürüttüler ancak Chavez’i devirme planı tutmadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23