• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşadamlarımıza Litvanya’ya yatırım çağrısı

Yeniakit Publisher
2013-04-04 22:42:00 - 2013-04-04 19:42:39
İşadamlarımıza Litvanya’ya yatırım çağrısı

BİR DİZİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATILDI Forumun ardından ilk olarak MÜSİAD ile Litvanya Sanayiciler Konfederasyonu arasında işbirliğine dair mutabat zaptı imzalandı. Daha sonra TRT ile Litvanya Devlet Televizyonu arasında işbirliği protokolünü imza atı

EKONOMİ SERVİSİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen Türkiye- Litvanya İş Forumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde 100’ü aşkın işadamının katılımıyla Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Orta ve Doğu Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alan Litvanya’da, MÜSİAD olarak bu forumu düzenlemekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti.
Nail Olpak, “Litvanya ile ticari ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırmak amacıyla buradayız. Bu forum, her iki ülke iş dünyası için önemli fırsatlar ve kazanımlara vesile olacağını ifade ederek, Litvanya ile aramızdaki ticaret hacmindeki artış hepimizi sevindirmektedir. İkili ticaretimiz, diğer Baltık ülkelerine göre daha yüksektir ve Türkiye ile Litvanya arasındaki ikili ticaret hacmi, 2011 yılında 422 milyon ABD Doları, 2012 yılında ise 494 milyon ABD Doları’na yükselmiştir dedi.
Olpak, Ülkemizden Litvanya’ya ihraç edilen ürünler arasında mücevherat, tekstil ürünleri, otomotiv ve yan sanayi, beyaz eşya, Litvanya’dan ithal ettiğimiz başlıca ürünler arasında  ise demir ve çelik, mobilya ve mineral yakıtların yer aldığı bilgisini aktardı. “MÜSİAD olarak Litvanya’yı AB üyesi ve AB pazarına üretim yapmak için uygun bir zemin olarak görüyoruz ve üyelerimizin ülkenizdeki yatırımlarını arttıracaklarına inanıyoruz” diyerek Türk işadamlarina seslenen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, foruma katılan işadamlarını ikili iş görüşmelerinde yeni ortaklık girişimlerinde bulunmaları için çağrıda bulundu.
Litvanya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Birute Vesaite konuşmasında; “Forumda paylaşılacak olan fikirler ve görüşler her iki ülke için faydalı olacak ve ilişkilerin gelişmesini saglayacaktır” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23