• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İş dünyasından asgari ücret talebi: Böyle bölgesel olarak belirlensin diyerek duyurdular! Milyonlarca kişi bekliyor

Yeniakit Publisher
2024-06-26 17:39:00 - 2024-06-26 17:43:09
İş dünyasından asgari ücret talebi: Böyle bölgesel olarak belirlensin diyerek duyurdular! Milyonlarca kişi bekliyor

İş dünyası asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesini istiyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konuda Kentten kente yaşam maliyetinin değiştiğini belirterek, bunun dikkate alınmasını istiyorlar.

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammında...

Muhalefet zam yapılmasını talep ediyor. Hükümet kanadından yapılan son açıklamalar ara zam olmayacağı yönünde...

İş dünyası ise zam tartışmasının yanında bölgesel asgari ücret konusunun gündeme gelmesini istiyor.

TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, "Asgari ücretin yapısında ciddi anlamda düzenlemeler yapılması gerekiyor. Her platformda da söylüyoruz bunu. Hem sektörler hem bölgesel farklar, coğrafi şartlar bütün bunlar göz önüne alınarak asgari ücret her yapılan ücrete göre belirlenebilmesi gerek." dedi.

Türkiye'de yaşama maliyeti kentten kente değişiyor. İstanbul'da yaşam maliyeti Anadolu'dan daha yüksek.

İş dünyası temsilcileri de buna dikkat çekerek, ücretin bu şartlara göre düzenlenmesini istiyor.

Kileci, "Uygulayan ülkeler var.. Amerika'da Avrupa'nın birçok bölgesinde gelişmiş ülkelerde bir şekilde uygulanıyor. Türkiye'de buna geçmeli miyiz evet geçmeliyiz. Bu tür işler planlanmalı ve zaman içerisinde akıllıca ve planlı programlı yapılması gerekiyor." dedi.

Trump'a ait olduğu iddia edilen Ukrayna planı: Rusya ile müzakere yoksa silah desteği de yok!" target="_blank">
 Trump'a ait olduğu iddia edilen Ukrayna planı: Rusya ile müzakere yoksa silah desteği de yok!
Trump'a ait olduğu iddia edilen Ukrayna planı: Rusya ile müzakere yoksa silah desteği de yok!

Dünya

Trump'a ait olduğu iddia edilen Ukrayna planı: Rusya ile müzakere yoksa silah desteği de yok!

{relation id:1864256 slug:'iki-ulkeyi-ayaga-kaldiran-skandal-goruntuler-cop-balonu-krizi-sayilari-her-gecen-gun-artiyor'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İ. Keskin

Eeeey insanlık: 90 larda yaz aylarında her hata iki üç düğün konvoyu, iki de sünnet düğünü konvoyu geçerdi, çoluk çocuk balkonlara çıkar, heyecanla gelini damadı, konvoyu izlerdik. İki senedir mahalleden ne gelin çıktı ne de mahalleye gelin geldi. Aç karna değerler eğitimi ne yapsın? Sık dişini verme canını; enflasyon ve pahalılık ailenin ve toplumsal ahlakın bir numaralı düşmanıdır. Parası azalınca insanın ahlakı da, şerefi de azalıyor maalesef. Parasız kalana, aç kalana he anlatsan boş!

Arda Murat

Asgari ücret 6 ayda bir güncellenmeli... Bir çalışan işe girişin ilk 3 ayında asgari ücret almalı, 4. Ayından sonraki maaşı yasa garantili 2 asgari ücretten az olmamalıdır. Asgari ücret! 6 ayda bir güncellenen "Açlık Sınırı bedeli "nden az olmamalıdır... Birey çalışırken çok kazanmalıdır... Emekliye gelince.. Yeni sistem kurulmalı, Emeklide tüm ayrıcalıklar kalkmalıdır. Üst düzey ve Miletvekili Emekliliği iptal edilmelidir. Tüm emekliler tek maaş almalı buda 6 ayda bir güncellenen "Yoksulluk Sınırı Bedeli 'nden az olmamalıdır... Bakın herkes bu günkü nden daha rahat geçinmiyor mu? Ama gücü Kuvveti varlığı olan ve çoğunluğun emeği ile saltanat süren bir avuç kaymak tabaka nasıl rahatsız olacak? Eşitlik adalet türküsü ile milletin bir yerlere getirip gic verdikleri? Eline geçirdiği imkanın helal haramını düşünmek istemeyecek ... Geride ki sürünsün diyerek günü gün etmeye yönetecektir. Seçtiklerinizi denetleyin..sıkıştırın...Onlar hizmetkarliga talip olur! bey efendi kesilir...düşürün gitsin...hep iyiyi arayın..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23