• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İş dünyasında D.Bakır heyecanı

Yeniakit Publisher
2013-11-12 23:13:13 - 2013-11-13 08:08:05
İş dünyasında D.Bakır heyecanı

Başbakan Erdoğan’ın cumartesi günü Diyarbakır’ı ziyaret edecek ve IKYB Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek olması, bölgedeki STK’ları ve iş dünyasını heyecanlandırdı.

HABER MERKEZİ - 18 STK tarafından oluşturulan Diyarbakır İş Konseyi, kentin ekonomik ve sosyal sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a rapor halinde iletecek. Konsey, Başbakan Erdoğan’dan öncelikle çözüm sürecinin kalıcı hale getirilmesi için yasal düzenlemelerin yapılmasını talep edecek. Başbakana sunulacak raporda ayrıca teşvik uygulamasında revizyon, Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan sıkıntılar ile Diyarbakır’dan Mersin’e demiryolu bağlantısının oluşturulması da yer alacak. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, kentin ve bölgenin sorunlarını bir rapor halinde Başbakan’a sunacaklarını belirterek, “Çözüm süreci mutlak suretle kalıcı hale getirilmelidir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’a gerçekleştireceği ziyarette Mesut Barzani ile bir araya gelecek olması da iş dünyasında heyecana yol açtı. Güneydoğu’daki işadamları “sürpriz” olarak değerlendirdikleri buluşmanın çözüm süreci ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilere olumlu yansıyacağı umudunu taşıyor.

DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, “Sayın Başbakan bu görüşme ile çözüm sürecinin sadece Türkiye değil Kuzey Irak’a kadar uzanan geniş bir coğrafyaya yayılarak devam ettirildiği mesajını vermek istiyor” dedi. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ise, “Çözüm süreci ve ticari ilişkiler açısından bu görüşme çok önemli ve anlamlı. Yeni sınır kapılarının açılması hususunda Sayın Barzani ile de bir görüşme talebimiz olacak” diye konuştu. DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç da, “Kuzey Irak’a pasaportun kalkması lazım. Bu ticaret açısından önemli” dedi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ise, “Bu görüşme hem çözüm sürecini hem de ticari ilişkilerin gelişmesini olumlu etkileyecek” şeklinde umutlarını ve beklentilerini dile getirdi.

ORTADOĞU KÜRTLERİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYOR

Öte yandan; Ankara’da yapılan ‘Kürtler Barış Demokrasi ve Çözüm Modellerini Tartışıyor’ konferansının katılımcıları çözüm sürecini değerlendirdi. Goran (Değişim) Hareketi Sözcüsü Yusuf Muhammed, “Süreç oldukça umut verici ve sekteye uğramaması gerek” dedi.

Suriyeli Kürt aktivist Redif Mustafa ise, “Ortadoğu’da bulunan Kürt partilerin milliyetçi söylemden vazgeçip sürece diyalog yoluyla katılmaları gerek” diye konuştu. İranlı Kürt yazar ve aktivist Oramar Kakshar da Ankara’da Kürt sorununun tartışılmasının çok önemli bir mesele olduğuna değindi ve İran’da Kürtlere karşı şiddet olayları yaşanırken Ankara’da Kürt meselesine çözüm yollarının konuşulduğunu ve bunun da çözüm sürecinin devamı olduğunu söyledi.

TÜRK: BARZANİ ÖNCE KARDEŞLERİNİ ZİYARET ETMELİ B

aşbakan Erdoğan’ın IKBY Başkanı Barzani ile görüşecek olmasını değerlendiren Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, “Sayın Barzani Diyarbakır gibi önemli bir kente geldiğinde aslında her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanını ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir. Bizim beklentimiz buydu” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, “Ben Kürt halkının bir evladı olarak Sayın Barzani’yi Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesinde ağırlamaktan her zaman büyük bir şeref ve onur duyarım” dedi.

PERVER-TATLISES DÜETİ

Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu ziyaret edeceği Diyarbakır programında sanatçı Silvan Perver’in İbrahim Tatlıses ile düet yapacağını açıklaması Diyarbakır’da sevinçle karşılandı. STK temsilcileri, “Bu düet hayalimizi gerçekleştirecek. Perver’in Diyarbakır’a gelişini sağlayan Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23