• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

iş dünyasına kumpas KOBi’lere şantaj

Yeniakit Publisher
2014-08-10 09:11:00 - 2014-08-09 22:01:10
iş dünyasına kumpas KOBi’lere şantaj

Kumpasın iş dünyasına yönelik bölümünde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na sızan ve M.D. adlı üst düzey görevlinin koordinesinde hareket eden paralelciler, Türkiye’nin önemli projelerini üstlenen holdinglere ait mali bilgileri ele geçirdiler.. Paralele boyun eğmeyen küçük ve orta ölçekli işletmelere de (KOBİ) şantaj yapılarak esnaf himmete bağlandı.

17 ve 25 Aralık kumpasının perde arkasına ilişkin önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Kumpasın iş dünyasına yönelik bölümünde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına sızan paralelcilerin etkin görev aldığı belirlendi. M.D. isimli üst düzey görevlinin koordinesinde hareket eden yapılanmanın Türkiye’nin önemli projelerini üstlenen holdinglere ait mali bilgileri İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığından sistemli bir şekilde sızdırdığı tespit edildi. Yapılan araştırmada paralele boyun eğmeyen küçük ve orta ölçekli işletmelere de (KOBİ) şantaj yapıldığı, esnafların himmete bağlandığı belirlendi. Önümüzdeki günlerde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına operasyon yapılacağı kaydedildi.

DEŞİFRE OLUYORLAR

AK Parti Hükümeti, yerel yönetimleri ve iş dünyasına yönelik 17-25 Aralık darbesine ilişkin dosyanın incelemesinde dikkat çekici bilgilere ulaşıldı. Kirli operasyonda görev alan adliye ve emniyet birimlerinin AK Partili belediyelere ve önemli şirketlere ilişkin birçok bilgiyi kurumlardan talep etmek yerine, illegal yöntemler kullanarak kurum içerisine sızmış paralelci kamu görevlileri vasıtasıyla elde ettiği tespit edildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı (…) gibi kurumlardan belge sızdırıldığı, yerel idareye ilişkin kurum evrakları, mühür ve kaşelerinin kopyalandığı belirlenmişti. Yapılan incelemelerde önemli bir bilgiye daha ulaşıldı.

VERGİ DAİRESİ’NE ÇÖREKLENDİLER

İstihbarat birimleri paralel yapılanmanın İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na sızdığını, 17 ve 25 Aralık kumpasının iş dünyasına yönelik bölümünde birçok bilginin vergi dairesi başkanlığından elde edildiği ifade edildi. Yapılan araştırmada İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nda görevli M.D. ve grup müdürlüklerinde görevli 9 personelin yapılanma ile organik ilişkisi saptandı. Paralelci kurum çalışanlarının soruşturmanın başlangıcından bir süre önce dosyada ismi geçen şirketlerin özel bilgileri ve mali durumlarını kurum dışına çıkarttıkları kaydedildi.

Gerçek ve tüzel kişilere tehdit

Paralel yapılanmanın kumpas operasyonları haricinde İstanbul Vergi Dairesi’nin sorumluluğundaki gerçek ve tüzel kişilere baskı yapılmasında da bu grubun doğrudan görev aldığı vurgulandı. Paralele boyun eğmeyen KOBİ’lerinde vergi dairesindeki bu yapı tarafından şantajla himmete bağlandığı belirlendi.  Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23