• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İş dünyası önünü gördü

Yeniakit Publisher
2014-04-03 09:08:00 - 2014-04-03 01:37:13
İş dünyası önünü gördü

30 Mart seçimleri iş dünyasının önündeki sis perdesini kaldırdı. Türkiye’nin istikrarda karar kaldığını ve ekonomideki olumlu havayı iyice pekiştirdiğine dikkat çeken iş dünyası temsilcileri, yeni yatırım ve yeni istihdam ile güçlü üretim vurgusu yaptı

EKONOMİ SERVİSİ - AK Parti iktidarına sandıktan çıkan güçlü destek; siyasi istikrarın yanısıra güçle ekonomi algısını da beraberinde getirdi. Hem yabancı hem yerli yerli yatırımcıların seçimden bir hafta önce başlayan istikrarı satın alma hamlesinin piyasalara olumlu katkısı sürüyor. Borsa İstanbul 71 binin üzerine çıkarken, 2.12, avro ise 2.93 seviyesine kadar geriledi. Faizlerde ise küçük oranlarla da olsa düşüş sürüyor.  İş dünyası da seçimden sonraki güçlü istikrara olumlu tepki vermeye devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında açıklamalarda bulunan iş dünyası temsilcilerinin, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da beraberinde getireceğine dair yorumları şöyle sıralandı:

HÜKÜMETE OLAN GÜVEN TAZELENDİ

TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, 30 Mart’ta ortaya çıkan tabloyu “istikrarın zaferi” olarak değerlendirdi. Şer odaklarının “milli irade”nin gücünü hissettiğini anlatan Topal, “Ekonomik ve siyasi istikrarın devam etmesi, çözüm sürecinin sürdürülmesi ve Türkiye’nin hedeflerine hızla ulaşması amacıyla iktidar partisine olan güvenin tazelendiğini düşünmekteyiz. Asıl hedefimiz olan ekonomik büyümeye odaklanılmasını temenni ediyoruz” dedi. TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici ise ülkedeki ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesini temenni ettiklerini belirtti.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte artık tüm kesimlerin yeniden ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi. İş dünyası olarak ekonomik istikrarın sürdürülmesini beklediklerini anlatan Güral, “Tüm kesimleri ekonomiye odaklanmaya çağırıyoruz. 2013’te yüzde 4 büyüyen, ihracatı şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artan, dış ticaret açığı aynı dönemde yüzde 27,2 azalan Türkiye ekonomisi bize umut veriyor. Ama bizler yürümek değil, koşmak istiyoruz. 300 bin olan istihdamımızı 2015 sonuna kadar 500 bine çıkarmak hedefi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, halkın yerel seçimlerde oyunu huzur, güven ve istikrarın devamından yana kullandığını belirtti. Yerel seçimin ülkenin geleceğine yön vermesi açısından da büyük önem taşıdığını ifade eden Konukoğlu, Türkiye’nin yoluna güçlü bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, “Ülkemizin kazanımları riske edilmemelidir. Türkiye bundan sonra 2023 hedeflerine odaklanmalı ve bu konuda atılacak adımlar hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir. İş adamları olarak Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz” dedi.

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal da yerel seçimlerde milli iradenin kendi geleceğini çizdiğini belirtti. Erdal, “Seçim sonuçları göstermektedir ki milli irade istikrarın devam etmesi, huzur ve güven ortamının hüküm sürmesinde karar kıldı” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İSTİKRARI SEÇTİ

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, yerel seçim için sandık başına giden Türk halkının, verdiği oyla ekonomik ve sosyal alanda istikrarı seçtiğini belirtti. Bezci, “Hükümet bu seçimde bir anlamda güven tazelemiş oldu. Türk halkı, yerel yönetimlerde de ülke yönetiminde de oyunu istikrardan yana kullandı. Mesaj gayet açık ve nettir. Kimse yaşadığı koşulların bugünden daha geriye gitmesini istemiyor. 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasında yer almak için de bundan sonra tartışmaların sadece ‘nasıl daha fazla gelişebiliriz’ üzerine yapılması gerekmektedir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23