• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Iş arayanlar ISIIF’e koştu

Yeniakit Publisher
2013-04-24 21:17:00 - 2013-04-24 21:18:40
Iş arayanlar ISIIF’e koştu

Esenler Belediyesi’nin İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile ortaklaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediği 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF) kapıları

ŞUAYİP
ALABAY
İSTANBUL

Esenler Belediyesi’nin İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile ortaklaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediği 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF) kapılarını dün YTÜ Davutpaşa Kampusu’nda açtı. Açılışına İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, İstanbul Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İŞKUR İstanbul Müdürü Muammer Coşkun, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun kestiği kurdele ile açıldı. Üçüncüsü düzenlenen ve 200’ün üzerinde kurumun standının bulunduğu, geçen yıl 4 günde 100 binin üzerinde kişinin gezdiği, 30 binden fazla vatandaşın da iş başvurusunda bulunduğu İSİİF, bu yıl da binlerce işsize umut olacak.
200’DEN FAZLA FİRMA
STANDLA ELEMAN ARIYOR
İş arayanlar ile eleman arayan iş verenleri bir araya getiren İSİİF, bir taraftan İstanbul’daki sanayi kuruluşlarına nitelikli insan kaynağı sağlarken, diğer taraftan da işsizlere yeni fırsatlar sunacak. Nitelikli eleman teminine yönelik olarak düzenlenen İSİİF Fuarı’nda beyaz eşyadan ulaşıma, tekstilden gıdaya, otomotivden turizme, eğitimden sağlığa, iletişimden inşaata kadar geniş bir yelpazede ülkemizin önde gelen 200’den fazla kurum ve kuruluş yer alıyor.
KAZGAN: GENÇLER BU İŞ
 FUARINDAN YARARLANMALI
İstihdam sorununun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çözülmesi gereken ekonomik ve sosyal bir sorun olduğunu belirten İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, “Sosyal yönden insanlar iş bulduğunda huzur bulurlar ve rahata ererler; barış içinde yaşarlar,  bulmadığı takdirde asayiş sorununa neden olabilir. Dünyada küreselleşmeyle beraber öyle bir rekabet var ki, bu yarışta yerinizi alamazsanız her bakımdan mağdur olacaksınız. Her açıdan gençlerimizi yetiştirmemiz gerekir. Bu bakımdan gecen yıl MEB tarafından yapılan bir düzenlemeyle kesintisiz eğitimin kesintili eğitime dönüştürülmesi gençlerimizin iş sahalarına erken atılması ve hayatı kavraması açısından önemli görüyorum. İŞKUR’un mesleki eğitim kurslarıyla insanlara bir şey öğretmek suretiyle ve sonrasında verdiğimiz kurslarla destek verdiğimiz ve gençlerin bunlardan faydalanması gerektiğinin altını çiziyorum. Biz bu fuarlarda istihdam ağırlıklı firmalarını tanımalarını ne tür bir eleman, hangi vasıfta elemanlar aradığını görmesi açısından önemlidir. Buradaki firmalardan ricam iş başvuru formu doldurtmalarını ve elemana ihtiyacı olduğunda bunu kullanarak işe almalarını önemsiyorum. Bir hadiste, “sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır” demiştir Peygamberimiz ifadelerini kullandı.
YÜKSEK: HER SABAH İŞİM
OLDUĞU İÇİN DUA EDİYORUM
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, “Her sabah kalktığımda şükrederim. Rektör olduğum için değil iş sahibi olduğum için. Evime çoluğuma çocuğuma ekmek götürebildiğim için. Ülkemizin işsizlik sorununun çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Dua etmemiz lazım. Başkanımızın böyle hayırlı bir şey için YTÜ’yü kullanması bizim için onur vericidir. Başkanımız Esenler’de işsizliği bitirdi umarım örnek olup her yerde bitirecektir” şeklinde konuştu.
GÖKSU: ESENLER’DE ESKAM
İLE 7 BİN 237 KİŞİ İSTİHDAM ETTİK

Fuarın açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri fuarın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Göksu, “Bugün işsizlik kanayan yara. İstihdam çözülmesi gereken bir mesele. Genç nüfusa sahip Türkiye’de bu sorun sadece devletin değil herkesin sorumluluğu altındadır. Bana vatandaşlar iş bulamıyoruz, işverenler ise işçi bulamadığını söylüyor. İşe girecek bir aday mutlaka bir dayısının olması gerektiğine inanıyor. Bu bir kriter değildir. Bu özgüven meselesidir. İşe girmek için referansa gerek yok. Özgüveniniz olduğu sürece işe girebilirsiniz. Biz Esenler’de istihdamı öncelikli planlama içine aldık. Bizim amacımız her evden bir kişiye istihdam sağlamaktır. Esenler Kariyer Merkezi (ESKAM)’ın istihdam sayısı 7 bin 237 kişidir. Ortalama her ay en az 200 kişi arıyoruz ve işe yerleştirmek istiyoruz ama eleman bulamıyoruz. İşin kolayına kaçmadan başarmak üretmek istiyorsak biz Esenler olarak imkan sunuyoruz” dedi.

Bakanlık denizleri
temizleyecek işçi arıyor
HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU-
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denizlere atılan çöpleri istihdam edeceği işçilere temizletecek. 28 kıyı ilinde yaşayan ve denizlerin temizliği işinde çalışmak isteyen işsiz bin 465 vatandaş, 6 aylığına istihdam edilecek. Deniz temizliğinde kimlerin çalıştırılacağına ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı karar verecek. İstihdamına karar verilen personel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri ile belediyelerde görevlendirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte denizlerin temizliği için çalışmalara başladı. Kalkınma Bakanlığı tarafından 2013 yılı Yatırım Programına dahil edilen, “Deniz Katı Atıkları Stratejik Eylem Planının Hazırlanması ve Pilot Uygulama Yapılması” projesinin bu yıl içerisinde sonuçlandırılması hedefleniyor.  MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesini cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, deniz çöpleri ile mücadelede önemli unsurlardan birinin deniz ve kıyı temizliği çalışmaları olduğuna dikkat çekti. Bu alanda istihdam edilmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan personel talebinde bulunulduğunu aktaran Bayraktar, alınacak personelin 6 ay boyunca deniz çöplerinin temizliği işinde istihdam edileceğini kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23