• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İrlanda Başbakanı'ndan Biden'a gözünün içine baka baka 'Gazze' tepkisi!

Yeniakit Publisher
2024-03-20 22:22:00 - 2024-03-20 22:29:57

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, ABD Başkanı Joe Biden'a zulme maruz kalan Filistinliler konusunda tepki gösterdi.

Varadkar, "Neden Gazze’yi destekliyorsunuz deniyor. Çünkü kendi tarihimizi onların gözlerinde görebiliyoruz” dedi.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, İrlanda asıllı olan ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'da Aziz Patrick Günü için verdiği davette konuştu.

Varadkar bugün İsrail zulmü altında yaşam savaşa veren Gazze'lilerin içinde bulunduğu durumu İrlanda'nın geçmişine benzetti.

'Kendi yaşadıklarıma benzer acılar yaşıyorlar'

İrlanda Başbakanı Varadkar, konuşmasında, Biden'a, İrlandalıların Filistin halkıyla empati kurmasının nedeninin, Gazze halkının kendi yaşadıklarına benzer acılar çekmesi olduğunu hatırlattı.

Gazze'deki insanlık dramını, ülkesinin sömürgeleştirildiği dönemde yaşananlara benzeten Varadkar, "Kendi tarihimizi onların gözlerinde görebiliyoruz" ifadesiyle ABD Başkanı'na sitemde bulundu.

Varadkar, Biden'a ders verdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Dünyayı dolaştığımda liderler bana sık sık 'İrlandalıların, Filistin halkına karşı neden bu kadar empati duyduğunu' soruyor. Cevabı basit, onların gözlerinde kendi tarihimizi görüyoruz. Yerlerinden edilmesi, mülklerinin ellerinden alınması, ulusal kimlikliklerinin kabul edilmemesi, zorunlu göç, ayrımcılık ve açlığın hikayesi.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

güney afrika.nın dava açması da manidar.. o ülke yıllarca ingiliz boyunduruğu altında inledi.. bu israil hikayesi de bir ingiliz projesi... yani adamların gıcık kapması taaa ezelden beri orada duruyor...

ersin ışık

Bu ülkeyi de İngilizler ve yahudiler kurmadı mı artık anlatın şu gerçekleri Yazık ki bizimkiler gibi kınayabilen ve lanetleyebilen ülke yok Sorsan %99 u müslüman ülke
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23