• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irkçılık yapan kaybeder

Yeniakit Publisher
2015-01-20 08:06:00 - 2015-01-20 11:45:12
Irkçılık yapan kaybeder

Ülkücü olduklarını iddia eden bir grubun gazetemize yönelik saldırılarına tepkiler sürürken, Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Irkçılık fikri tarih boyunca yıkıcı sonuçlar doğurmuştur. Irkçılık yapan ülkesini kaybeder” dedi.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, son günlerde gazetemiz Akit’e yönelik artan saldırıları eleştirdi.  Irkçılığa karışanların her zaman ülkesini kaybetmeye mecbur olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sofuoğlu, “İslam ülkelerini parça parça eden ırkçılık fikri, dünya tarihi boyunca yıkıcı sonuçlara sebep olmuştur. Osmanlı Devleti’ni 1. Dünya savaşına zorla sokan ırkçı anlayış, Osmanlı’nın parçalanmasına zemin hazırlamıştır” dedi.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu; ırkçılık fikrinin dünya tarihi boyunca yıkıcı sonuçlara sebep olduğunu hatırlatarak, “Öncelikli olarak Fransız ihtilaliyle ortaya çıkan bu fikirler, Merkel imparatorluklarını parçalayıcı fonksiyonlar icra etmişti. Bu fikirler bir arada huzur içinde yaşayanların arasına fitne gibi girmiş, insanların huzurlarını bozmuştu. Ondan sonra milletler birbirleriyle savaşa tutuşmuş böylece de merkezi imparatorluklar yıkılmıştı. Irkçılık fikirlerinin varlığını ortadan kaldırdığı devlet de ne yazık ki Osmanlı Devleti olmuştu. Tüm Türkleri bir araya getirme amaçlı kalkışılan 1. Dünya savaşıyla, tüm Türkleri bir çatı altında toplamak bir yana milyonlarca kilometre toprağa hâlâ sahip olan Osmanlı Devleti’ni 770 bin kilometrekareye sıkışır hale getirmiştir” diye konuştu.

BATI IRKÇILIK POLİTİKALARINI İSLÂM ÜLKELERİNE UYGULAMIŞTIR

Irkçılığın özellikle İslam ülkelerine yönelik bir proje olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sofuoğlu, “Osmanlı Devleti’nin bu haliyle ırkçılık fikirleri sonucu koca Osmanlı Devleti parça parça olarak tarih sahnesinden çekilmişti. İşin tuhaf olan bir başka tarafı ise ırkçılık fikirlerinin körükletildiği ülkeler hep Doğu-İslam ülkeleri olmuştu. Doğu-İslam ülkelerine ırkçılık politikalarını körükleyen batı, kendisi bu politikalardan kendini uzak tutmuş, onlarca farklı ırka ve birçok farklı inanca sahip, mezhep savaşlarıyla aralarında yaptıkları kanlı savaşlara rağmen AB Projesi adı altında bir araya gelmeyi başarmıştı. 28 ülkenin tek bir ülke haline geldiği AB Projesi altında bir araya gelen batı, öte yandan Irkçılık politikalarıyla da Doğu-İslam ülkelerini parça parça etmişti” şeklinde konuştu.

SÖZDE ÜLKÜCÜLERDEN YİNE TAHRİK

Daha önce halkın seçmiş olduğu AK Parti’nin politikalarını hazmedemeyen ve Cumhuriyet mitinglerinde “Ordu göreve” pankartı açan darbeci zihniyet yeniden ortaya çıktı.

“YA TÜRKÇÜ İKTİDAR YA KANLI İHTİLAL” DÖVİZİ AÇTILAR!

Ülkücü olduklarını iddia eden ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sahip çıkmadığı provokatif grup, önce gazetemiz binasına taşlı sopalı saldırıda bulundu, önceki gün de gazetemiz önünde gerçekleştirdiği eylemde, “Ya Türkçü iktidar, ya kanlı ihtilal”, “Tanrı tektir, ordusu Türk’tür” ve Nazi sembollerinin yer aldığı dövizler açarak, darbe çığırtkanlığı yaptı. Sözde ülkücülerin bu girişimi tepki çekti.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23