• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irkçı ve faşizan davrandılar! Gururuyla oynadılar alay ettiler aşağıladılar Tekirdağ Belediyesi'nde mülakat skandalı: Mahkeme kararıyla belgelendi

Yeniakit Publisher
2024-09-01 12:31:00 -
Irkçı ve faşizan davrandılar! Gururuyla oynadılar alay ettiler aşağıladılar Tekirdağ Belediyesi'nde mülakat skandalı: Mahkeme kararıyla belgelendi

Liyakat çığırtkanlığı yapan CHP'de torpille işe alımlar tüm hızıyla devam ederken sınavda 1. gelen Iğdırlı Enes Akyay‘ı eledikleri gibi bir de ırkçılık yaparak alay ettiler. CHP'li Tekirdağ Belediyesi'nde 2023 yılında yaşanan mülakat skandalı mahkeme kararıyla onaylandı. 1. sıradaki Akyay yerine sonuncu sıradaki kişiler işe alındı.

CHP'li Tekirdağ Belediyesi'nde 2023 yılı Kasım ayında itfaiye personeli alımı için ilana çıkıldı. Bu ilana Tekirdağ'da yaşayan Iğdırlı Enes Akyay da başvurusunu yaptı. 83.75059 KPSS puanı ile ilk sırada yer alan Akyay, sözlü mülakata da tüm sorulara cevap vermesine rağmen 50 ve uygulamalı mülakatında da tüm adayların önünde olmasına rağmen 49 puan aldı.

 

MAHKEME: HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

Bunun üzerine Tekirdağ ikinci idare Mahkemesi'ne başvuran Akyay hakkını aramaya başladı. Mahkeme kararında aynen şu ifadeler yer aldı:

"Belediyenin 83.70050 59 puan alarak başarılı olan davacıya sözlü sınavda komisyon başkanı ve dört üyenin her biri tarafından bütün değerlendirme kriterlerine aynı puanın takdir edilmesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı gibi daha somut değerlendirme niteliği arz eden yazılı sınavda 83.70050 59 puan alarak başarılı olan personelin her bir komisyon üyesine değerlendirme kriterlerinin tamamına aynı puanı verilerek başarısız sayılmasının, anılan puanların sağlıklı yapılmadığının göstergesi olduğu, objektif ve tarafsız yapılan bir sözlü sınavda üyelerin adayları değerlendirmelerinde bazı hususlarda mutlaka farklı konulara vararak farklı puan takdir edeceğinin kabulü gerektiğinde yapılan ölçme ve değerlendirmenin usulüne uygun olarak yapılmadığı anlaşılmaktadır. " denildi.

Bu karar üzerine mağdur Enes Akyay için tekrar sözlü ve uygulamalı mülakat yapılsada sorulan yüksek lisans mezunlarının bile zor cevaplayacakları tuzak sorular yüzünden tekrar başarsız gösterilerek bir de Doğu kökenli ve kendilerinden olmadığı için aşağılanarak alay edildi.

"GURUMLA OYNADILAR, ALAY ETTİLER, AŞAĞILADILAR"

Mülakat esnasında görevliler tarafından her seferinde aşağılanarak, alaycı bir tavırla gururuyla oynadıklarını anlatan Enes Akyay, SABAH'a şu açıklamayı yaptı:

"2023 yılı Ekim ayında Tekirdağ belediyesi itfaiye eri alımı için sınava girdim. Parkuru ikincilikle bitirdim, araç sürüş testinde de birinci oldum, mülakatta da bana sorulan bütün sorulara eksiksiz cevap verdim. Ancak daha sonra listeye baktım bana 50 puan vermişler, parkurda da birinci sırada olmama rağmen 49 puan vermişler tabiki şok oldum. Bunu gururuma yediremedim gittim dava açtım, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tekrar mülakata girdim bu sefer de bana yüksek lisans üstü sorular sordular doçentlerin bile zor bileceği sorular sordular. Hakimlerle, savcılarla ilgili ilgili sorular, mahalli idarelerle ilgili ilgili sorular sordular, kısacası KPSS formatını dışındaki soruları bana sordular. Ancak mahkeme kararına rağmen uygulamalı sınavı yapmadılar . Amaçları mahkeme kararını yanıltarak, manipüle ederek yerine getirmek, doğulu olduğum için sürekli baskı altındaydım, ırkçı ve faşizan tavırlarına , alaycı bakışlarına maruz kalıyordum, dalga geçiyordular. Gururumla oynuyordular, küçümseyici bakışları üstümde hiç eksik olmuyordu. Ben komisyona derdimi anlattığında, bana, evet evet ' diyerek alay ediyorlardı. Uygulama sınavını yapmadıkları için onları tekrar mahkemeye verdim, mahkeme tekrar yürütmeyi durdurma kararı verdi, 'hayatın olağan akışına aykırı' denildi kararda. Bu sefer de bana 25 puan verdiler, bir de mülakata girsem herhalde bu seferde sıfır puan verecekler." diye konuştu.

 

Hayatını inşaatlarda amele olarak kazanmaya çalışan 28 yaşında ki Akyay, başarılı olmasına rağmen, Tekirdağ Belediyesi tarafından mağdur edildiğini, 5 kişilik aileden kendisinden başka çalışacak durumda kimsenin olmadığını ve bu yüzden hem maddi, hem de ümanevi olarak zor durumda olduğunu belirterek sadece devletin ailesindeki engelli halası ve emekli imam olan ve hayata olmayan babasının aylıklarıyla ayakta durduğunu anlatı. CHP 'li Tekirdağ belediyesi tarafından birinci olmasına rağmen hakkının elinde alındığını ve sonuncu sıralardaki adaylara verildiğini de aktaran Akyay, sonuna kadar hakkını aramaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Uğur

Sorsanız Kürtlere CHP sahip çıkıyormuş!

İşçi

Kadrolaşmanın adresi chp
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23