• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'ın ticari gemilere müdahalesi ortamı germişti! ABD'den Hürmüz Boğazı'nda yeni hamle

Yeniakit Publisher
2023-08-04 07:25:00 -
İran'ın ticari gemilere müdahalesi ortamı germişti! ABD'den Hürmüz Boğazı'nda yeni hamle

ABD’li iki yetkili, İran'ın uluslararası sularda ticari gemilere yönelik saldırıları nedeniyle ABD’nin yakında Hürmüz Boğazı'ndaki ticari gemilere asker yerleştirmeyi teklif edeceğini iddia etti.

İran'ın uluslararası sularda ticari gemilere yönelik eylemlerinin artmasının ardından ABD’nin bu konuda harekete geçeği öne sürüldü.

İsimlerinin açıklanmaması koşuluyla basına konuşan iki ABD’li yetkili, ABD’nin yakında Hürmüz Boğazı'ndaki ticari gemilere asker yerleştirmeyi teklif edeceğini iddia ederek, ordunun halihazırda Orta Doğu'da bazı askerleri gemiler konusunda eğittiğini söyledi.

Yetkililer, Hürmüz Boğazı'nda özellikle tehlikeli olan kısımları için asker isteyip istememenin ticari gemilerin kendi kararları olacağını belirtti.

ABD Donanmasına göre, İran, son 2 yılda en az 5 ticari gemiye el koymaya çalıştı veya başka gemileri taciz etti. İran’ın bu atılımları çoğunlukla

önemli petrol geçişlerinin yüzde 20’sinin yapıldığı Basra Körfezi’nde bulunan Hürmüz Boğazı’nda gerçekleşti.

İran, Hürmüz Boğazı yakınlarında geçtiğimiz ay 2 petrol tankerine el koymaya çalışmış, tankerlerden birine ateş açmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

ABD Temsilcisi Meclisi Yunanistan ile askeri işbirliğini geliştiren yasayı onayladı. Yunan medyası anlaşmaya göre Ege Adalarında ABD askeri üs kurmaya başlayacak. Halihazırda ABD'nin Yunanistan'da Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç ve Girit'te askeri üssü var. Yunan medyası, "Mavi Vatan denize gömüldü" diye manşetler atıyor. AK Parti Pelikan kabinesi olup bitene kör, sağır ve dilsiz. Yunanistan medyasının bir numaralı gündemi ABD ile Yunanistan arasında yapılan yeni askeri işbirliği anlaşması. Yunanistan, Türkiye'nin ilan ettiği Mavi Vatan projesi denize döküldü diye bayram ediyor. ABD ve Yunanistan ordusu arasındaki askeri tatbikatların hedefinin Türkiye olduğu açık bir gerçek. Ancak AK Parti'nin yeni Pelikan Kabinesi ile Zümre medya ve akademiyasının gündeminde bu gelişmeler yok. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın'a söyleyin, "Atatürk" dizisini yayından kaldırdı diye Disney Plus etrafında takiyeci Zümre'nin oynadığı, "Cambaza bak cambaza" tezgahının değirmenine su taşımak yerine, ABD ile Yunanistan'ın Akdeniz ve Ege'de Mavi Vatan'ı denize gömmek için birlikte yaptıkları tatbikatlar ile askeri anlaşmalara odaklansınlar.

murat murat

evet arkadaş haklı sonrasında TÜRKİYE ülkemiz bunun önüne geçemez karşımızda hep ABD yi buluruz daha sonra YUNAN kıta sahanlığını 12 mile çıkarır ondan sonrada müdahalede çok geç kalındığı için egede ve Ak denizde kapıya çıkamaz hale geliriz yada direk hem ABD ile hemde YUNAN la savaşırız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23