• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan İsrail'e Lübnan tehdidi: Sonuçları ağır olur

Yeniakit Publisher
2024-07-29 21:06:00 -
İran'dan İsrail'e Lübnan tehdidi: Sonuçları ağır olur

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmede, “İsrail'in Lübnan'a yönelik muhtemel bir saldırısının ağır sonuçları olur” dedi.

Ortadoğu'da gerilim yükselmeye devam ediyor...

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelere dair telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"MÜZAKEREYE HAZIRIZ"

İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pezeşkiyan'ın Fransa ile karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde ikili ilişkileri geliştirmeye, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması ve bu konuda yapılacak müzakerelere hazır oldukları mesajını verdiği aktarıldı.

Pezeşkiyan görüşmede, "Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın 15 raporunda İran'ın nükleer anlaşmada verdiği taahhütleri yerine getirdiği ifade edilmekte. Ancak ABD'liler hiçbir taahhütlerini yerine getirmedikleri gibi tek taraflı olarak nükleer anlaşmadan çekildiler ve İran'a yönelik ağır ve zalimce yaptırımlar uyguladılar" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRMASININ AĞIR SONUÇLARI OLUR"

Bölgesel gelişmelere de değinen Pezeşkiyan, Lübnan'da Hizbullah ve İsrail arasında artan gerilime işaret ederek, İsrail'in Lübnan'a saldırmasının büyük bir hata olacağını belirtti.

Pezeşkiyan şunları söyledi:

İsrail'in Lübnan'a yönelik muhtemel bir saldırısının ağır sonuçları olur. İran, başta Gazze olmak üzere bölgede barış ve istikrarın sağlanması için her türlü adımı atmaya hazırdır. Siyonist İsrail rejimi 75 yıldan fazladır işgal ettiği topraklarda Filistinlilere karşı her türlü katliam ve cinayeti işleyerek hiçbir uluslararası ve insani hukuka bağlı kalmamıştır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

İsrailin,İrana nükleer atma zamanı geldi galiba.Bendeki kitapta "önce acem ülkesi yok olur der" işte bu zaman yaklaştı.İran,çok büyük tahribata uğrayacak.Savaş yayılacak.Sonunda israil kaybedecek.

Gerçek suclu

Golanda 12 kişinin öldüğü füze sakdirisinin esas sorumlusu 7 Ekim'de Filistin'e Gazze'ye saldırmak için bahane olarak İsrailli gençleri bizzat siyonist katıl netenyahunun itleri helikopterle tarayıp sonrada Hamas'a atıp Gazze'ye saldırdığı gibi şimdide golana bizzet netenyahunun itleri füze dakdirisi yapıp bu kez İsrail ABD İngiltere ve bunların kuyrugundaki yavsakkari saldırmak için füzeyi atıp suçu bu kezde Lübnan'a atacaj
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23