• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Zarar vermemesini umuyoruz

Yeniakit Publisher
2024-08-10 02:39:00 -
İran'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Zarar vermemesini umuyoruz

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, katil İsrail'e cevaplarının Gazze'deki muhtemel ateşkese zarar vermemesini umuyor.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, bu ülkenin BM Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'e saldırı planlarını Gazze'de ateşkes konusunda gelecek hafta yapılacak görüşmelere kadar erteleyip ertelemeyeceği yönündeki sorulara ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması önceliğimizdir. Hamas'ın kabul edeceği her anlaşma bizim tarafımızdan da kabul edilecektir." ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Hamas lideri Heniyye'ye Tahran'da düzenlediği suikastla İran'ın ulusal güvenliğini ve egemenliğini ihlal ettiğinin vurgulandığı açıklamada, "Meşru savunma hakkımız var ve bunun Gazze ateşkesiyle hiçbir ilgisi yok ancak yanıtımızın zamanında ve muhtemel ateşkese zarar vermeyecek şekilde verilmesini umuyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

İran'dan, Heniyye suikastının ardından İsrail'e yönelik saldırı beklenirken, Tahran'ın Gazze'de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı.

ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş rıza

Sizin vereceğiniz yanıta tukureyim alçak münafık mecusiler,size inanan zavallilar umarım yanıldıklarını tez zamanda anlarlar.

Almancı

İranlılar (Farslar), ataları olan mecusi pers devletinden beri yahudilerle simbiyotik bir ilişki içerisindedirler. Suriye, Irak, Lübnan ve Yemen halihazırda şii İran nüfuz alanına bırakılmıştır emperyalistler tarafından. Demografik yapıyı değiştirmek için şii İran'ın milisleri aracılığı ile yaptıkları katliamlarda, yüzbinlerce Ehl-i Sünnet Müslüman Şehit olmuştur. Kanları kurumamıştır henüz. Göç etmek zorunda kalanların haddi hesabı yoktur. İsrail neyse, İran da aynısıdır. İkisinin paramparça edilmesi elzemdir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23