• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran savaş mı açacak? 'Misliyle karşılık vereceğiz'

Yeniakit Publisher
2024-04-05 18:59:00 - 2024-04-05 22:43:55
İran savaş mı açacak? 'Misliyle karşılık vereceğiz'

İran'da Ramazan ayının son cuma günü Filistin halkına destek vermek amacıyla gerçekleştirilen "Dünya Kudüs Günü" yürüyüşlerine on binlerce kişi katıldı. Yürüyüşte konuşan İran yetkilileri, siyonist İsrail'e çok sert mesajlar verdi.

Yürüyüşte İsrail'in İran Konsolosluğuna yönelik saldırısında hayatını kaybeden 7 İranlı askerin tabutları taşındı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, yaptığı konuşmada İsrail'in İran konsolosluğunu hedef almasına ilişkin, "İsrail'i buradan uyarıyorum, ülkemizin güvenliğine yönelik hiçbir eyleminiz karşılıksız kalmayacak. Dini liderimizin de söylediği gibi ülkemizin yiğit evlatları siyonist İsrail rejimini cezalandıracak" ifadelerini kullandı.

ABD ve Batılı ülkelerin İsrail'e silah desteği vermesine de tepki gösteren Selami, "Siyonistler ve onların destekçisi ABD, ne kadar fazla Müslüman öldürürlerse kendi güvenliklerini o kadar sağlayacaklarını zannediyor. Ama gerçek böyle değil. İsrail bugün Gazze'den geri çekilse dahi savaşta yenilmiştir ve kaybeden taraf olmuştur. Siyonist İsrail rejimi, ABD sayesinde hala nefes alabiliyor. Batı dünyası İsrail'e olan desteğini bıraktığı an bu rejim yok olacaktır" şeklinde konuştu.

Selami, İsrail'in neden olduğu felaket ve suçlardan kaçamayacağını söyleyerek, "Siyonist rejim, savaşı bölgeye yaymaya çalışarak kendi varlığını devam ettireceğini sanmasın. İsrail rejimi tehlikede olduğunu ve hedef alınabileceğini artık çok iyi biliyor. Siyonistler için savaş ve yaşam arasında bir seçim söz konusu değil, onların tek seçimi tamamen teslim olmaktır" dedi.

'Misliyle karşılık vereceğiz'

Yürüyüşe katılan İranlı Ali Ekber Shamhalu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizim halk olarak İsrail'e gösterdiğimiz ilk tepki, meydanlara çıkmak oldu. Saldırılarına misliyle karşılık vereceğiz. Konsolosluğumuza yönelik saldırının karşılığını da Allah'ın izniyle İsrail rejimini yok ederek vereceğiz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HİZİPSAVAR

pardon bunlar hangi dindi. bir kere füze attılar yolcu uçağı vurdular bunlar ile bizim chpliler arasında sarık varkı var çıkar aynı hizipciler :)

Boşnak

Kağıttan sahte kahramanlar persiler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23