• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran lideri yine üfledi! “İsrail buna pişman olacak”

Yeniakit Publisher
2024-04-02 14:37:00 -
İran lideri yine üfledi! "İsrail buna pişman olacak"

Yıllardır sadece konuşan icraatte hiçbir şey yapmayan İran lideri yine katiller sürüsü İsrail’i tehdit etti.

İran lideri Ali Hamaney Suriye'deki saldırı nedeni ile İsrail'den intikam alınacağını söyledi. Hamaney "İsrail buna pişman olacak" açıklamasını yaptı.

İsrail'e ait F-35 uçakları Suriye'deki İran Konsolosluğu'nu 6 füze ile vurdu. Başkent Şam'daki İran'a ait büyükelçilik yerleşkesi içinde bulunan diplomatik temsilcilikteki 7 kişi öldü.

Ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan üst düzey iki komutan da var.

İran: Saldırı cevapsız kalmayacak

İran lideri Ali Hamaney Suriye'deki saldırı nedeni ile İsrail'den intikam alınacağını söyledi. Hamaney "İsrail buna pişman olacak" açıklamasını yaptı. İran Tel Aviv'e sert tepki gösterdi ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi "Saldırı cevapsız kalmayacak." dedi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğine dikkati çekti. "İsrail sonuçlarına katlanacak." dedi.

İsrail'e tepki

İsrail'e diğer ülkelerden de tepki geldi. Rusya, Pakistan, Katar, Umman, Ürdün, Irak ve Suudi Arabistan, İran'ın diplomatik temsilciliğine yönelik İsrail saldırısını kınadı. Netanyahu yönetimi, saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

İsrail basınına göre, Tel Aviv' diplomatik misyonlarını alarma geçirdi. ABD medyasında ise Washington'ın "saldırıyla ilgimiz yok." yorumuna yer verildi.

Suriye'deki ABD güçlerine ait askeri üs de hedef alındı. Yerel kaynaklar, Humus'a bağlı Tenef bölgesindeki Amerikan üssüne insansız hava araçları ile saldırı girişiminde bulunulduğu belirtiyor.  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hehe

Hehe,bizde yedik.karsilik verseydinizde bi görseydik. Ancak salla,meydan boş. Sen git ermenilere,sana saldiran pkk ypg pjak a yardım et.

İbrahim Alkılıç

"İran lideri yine üfledi! “ dediniz ama hiçte öyle değil. İran liderleri, generalleri tahran'dan bir bağırıyor, İsrail'de yer yerinden oynuyor.(!) Hepsi korkusundan evine kaçıyor. Bunu sizin bilmeniz lazım aslında.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23