• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran-İsrail savaşına Kurtlar Vadisi damga vurdu! İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz

Yeniakit Publisher
2024-04-14 09:55:00 -

İran’ın İsrail’e İHA ve Füze fırlatması bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti. İki ülke tamamen savaş durumuna geçtiler. Kurtlar Vadisi dizisindeki bir replik bugün yaşananların nedenlerini çok güzel özetlemiş.

Polat Alemdar’ın bir devlet görevlisi ile konuşma yaptığı sahne gündeme bomba gibi düştü. Ortadoğu’da yaşanan krizlerin İran ile İsrail’in birbirlerine karşı aldıkları tutum Kurtlar vadisinde çok güzel özetlenmiş.

Polat Alemdar ile devlet görevlisi arasında geçen diyalog şöyle;

“Bölgede İsrail ile İran’ın adı konulmamış bir işbirliği var.

İkisi de varlıklarını birbirine olan karşıtlıkları üzerinden sürdürüyorlar. İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamaz.

Tansiyonun düştüğü an yapay bir kriz üretirler. Hürmüz’de savaş gemileri it dalaşı yapıyor. Bütün dünya teyakkuza geçiyor. İran horozlanıyor karşılığında dünyaya mesajını veriyor. İsrail diyor ki bak! İran teröristlerin en büyük destekçisi. Onu yok etmemiz lazım. Arada petrol ve silah lobileri büyük bir para kazanıyor.”

Kurtlar vadisi dizisinin bu sahnesi sosyal medyada en çok tıklananlar arasına girdi bile.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

yahudinin ,islam aleminin içne ektiği meshep kavgasını fırsata çevirme taktiği şöyle çalışıyor ,batının yani haçlının ,düşman ilan ettiği sunni müslüman coğrafyasında ,irana yayılma imkanı tanıyan danışıklı israil saldırısıyla, iranın yol aldığı mesafenin birkaç katı mesafede israilin doğal ,kendini koruma hakkıymış gibi gösterilip ,yayılması sağlanıyor ,bu durum , savaşın yayılması gibi gösteriliyorsada, aslında israilin yayılmasını haklı kılma taktiğidir , ambargolarla, sanki cezalandırılıyormuş gibi gösterilmeye çalışılan iran a,israile koçbaşlık yaptırılıp karşılığında ırakta, suriyede, yemende ,azerbeycanda.afganistanda hatta pakistanda alan ve nufuz elde ettiriliyor ,birinci dünya savaşındaki hilafeti dağıtma operasyonlarının ,geriye kalan kısmı olan ,hilafete dahil ülkeleri paramparça etmek ve parçalamak işlemi sonlandırılmaya çalışılıyor,,hilafetin üyesi olan ülkeler ,batının düşmanıdır ,iran değil ,iran haçlının bir aparatıdır,

Ali

Ey yeni akit biz anladıkta den anlamadın hala iranı gözünde büyütmüssün
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23