• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

iPhone'ların ekranı daha sağlam olacak!

Yeniakit Publisher
2015-10-23 17:04:00 -
iPhone'ların ekranı daha sağlam olacak!

Apple kendilerini hiçbir zaman en dayanıklı cihaz üreten marka olarak görmedi fakat patentini aldıkları bu yeni teknolojiyle işler değişebilir

Yere düşünce veya cebimizdeyken telefonların ekranlarının kırılması kimilerinin çok sık yaşadığı bir problem. Apple kendilerini hiçbir zaman en dayanıklı cihaz üreten marka olarak görmedi fakat patentini aldıkları bu yeni teknolojiyle işler değişebilir.

Yeni patent, Apple’ın telefonlarının ön tarafına darbe emiciler koyulması sistemine dayanıyor. Böylece telefonda darbe algılandığında bu emiciler devreye giriyor ve zarara engel oluyor. Patent görsellerinde telefonun önünde, ekranın yanlarına yerleştirilmiş dört küçük tampon benzeri emiciler, cihaz yere düştüğünde ortaya çıkıp, ekranın yer ile temas etmemesini sağlıyor.

Konuyla ilgili bir kesinlik olmasa da muhtemelen iPhone’a yerleştirilecek olan ağırlık merkezleri ile telefonun sürekli ön yüzünün yere gelmesi sağlanacak. Böylece darbe emiciler devreye girebilecek. Apple’ın kullanmasa da bünyesine birçok patent kattığı göze alınırsa, bu teknolojinin hayata geçmesi de kesin değil. iPhone 7’lerin detayları kesinleştikçe hep birlikte göreceğiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23