• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

iPhone 6S: İşkence testleri

Yeniakit Publisher
2015-09-25 15:22:00 -
iPhone 6S: İşkence testleri

iPhone 6S'in bugün itibarı ile satışa sunulmasıyla birlikte ilk işkence testleri de vakit geçirmeden yayımlanmaya başlandı.

 iPhone 6S'in bugün itibarı ile satışa sunulmasıyla birlikte ilk işkence testleri de vakit geçirmeden yayımlanmaya başlandı.

ÖN İNCELEME: iPHONE 6S

Bildiğimiz gibi iPhone 6'nın en büyük sorunu kasada kullanılan malzemenin (alüminyum 6000) görece zayıflığından ötürü bükülmesi ve hatta biraz daha kasarsak ses tuşlarının olduğu yerden bel vermesi idi. 'Kim o kadar zorlar ki ?' dememek gerek çünkü örneğin telefon kotumuzun arka cebinde iken bir eğilmemiz dahi sıkıntılı sonuçlar doğurabiliyor. Ki benzer videolar Youtube'da var zaten.

Peki iPhone 6S ile birlikte alüminyum 7000 serisi malzemeye geçen Apple bu sorunun önünü alabildi mi?

Hatırlarsanız bundan bir ay kadar önce, iPhone 6S selefinden 2.5 kat daha dayanıklı diye bir haber paylaşmıştık. İşte şimdiki video da kasanın sağlamlığı bir kez daha tasdik ediliyor

Kısa özet : Kısacası içiniz rahat olsun, normal şartlarda iPhone 6S'in bükülmesi artık imkansız. Hatta kassanız dahi çok zor.

PEKİ YA DÜŞME TESTLERİ?

Düşme testlerinde maalesef klasik tablo sürüyor. Apple hatırlarsak tanıtımda dünyanın en güçlü ekran camını kullandık demişti ama daha ilk ekran üzere gelecek şekilde yere bırakıldığında (takribi 50 cm) kırılıyor cam. Daha da kötüsü ekran 'doğrudan' zemine çarpmamış olduğu halde ekran çatlıyor. iPhone 6S Plus ile yapılan bir diğer girişimde ise -ki bu defa ekran direkt zemine çarpıyor- çatlak daha da ciddi. Keza kasada da benzer bir tablo var. Şöyle ki dikey düşerse daha ilk düşüşte ana noktada ezilme yan bölgelerle ise çizikler vs. oluşurken, öylesine yere bıraktığımızda da artık düşüş şekline, yerine vs. göre muhakkak bir hasar kalıyor.

Kısa Özet: Kesinlikle kılıfla ve ekran koruyucusu ile kullanın.

(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23