• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

iOS virüsü iyice yayılıyor!

Yeniakit Publisher
2015-09-23 13:42:00 -
iOS virüsü iyice yayılıyor!

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iOS uygulamalarında tehlike arz eden XcodeGhost ile virüs, beklenenin aksine iyice yayılmaya başlamış durumda.

Geçtiğimiz günlerde size AppStore’da virüslü uygulamaların bulunduğunu, bunun XcodeGhost ile geliştirilen uygulamalar üzerinden olduğunu duyurmuştuk. İlk başlarda aralarında WeChat ve Angry Birds'ün de bulunduğu yaklaşık 40 virüslü uygulamaya daha da fazlası eklendi.

XCODEGHOST İOS’E YAYILIYOR

Güvenlik firması Appthority’nin açıklamasına göre XcodeGhost tahmin edilenden daha fazla yayılmış durumda. En son bildirdiğimiz virüsten etkilenmiş 40 uygulama, şimdi 476’ya çıkmış. Grafikte de göreceğiniz üzere bu salgın Nisan ayında başlamış ve takip eden aylarda düzenli bir yükseliş yakalamış. FireEye firması ise bu sırada 4000 iOS uygulamasınınXcodeGhost tarafından istila edildiğini raporladı. Ancak iki şirket de uygulamaların isimlerini açığa çıkarmaktan kaçınıyor.

Diğer yandan Appthority araştırıcıları, XcodeGhost’tan etkilenmiş uygulamaların iOS kullanıcılarının bilgilerine eriştiğine ya da iCloudhesaplarına erişebildiğine karşı bir kanıt bulamamış. Şu ana kadar yapılan analizler virüsün şunları yapabileceğini gösteriyor:

- Sunucuya istekler gönderme.

- Gönderilen istekler cihaz tanımlayıcı bilgiler içerebilir.

- Gelen cevap, URL açmak, belirli süre uykuya girme, basılan butona göre UIAlertView veya AppStore gösterme ya daSKStoreProductViewControllerDelegate kullanarak AppStore’da bir nesne gösterme şeklinde olabilir.

Ayrıca araştırmacıların açıklamalarına göre sistem, kişinin özel bilgilerini ya da giriş bilgilerini gösterecek koda sahip değil. En sıkıntılı durum sizin içeriğinde kötü amaçlı yazılım bulunan bir URL’e gönderilmeniz olabilir.

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23