• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnternet devleri güvenliği artırıyor

Yeniakit Publisher
2016-03-14 22:25:00 -
İnternet devleri güvenliği artırıyor

FBI ile Apple arasında yaşanan güvenlik tartışmaları, internet devlerini savunmaya geçirdi. Facebook, Twitter ve Snapchat gibi popüler uygulamaların güvenliği artırılıyor.

FBI ile Apple arasında yaşanan kriz, teknoloji devlerinin yanı sıra devlet yetkililerini de olayın içine dahil etti. Yargı tarafında şu an için Apple’ın haklı göründüğü dava sonrası, bu kez FBI’ın WhatsApp‘ın şifrelenmiş mesajlarına erişememesi yeni bir gizlilik ve güvenlik krizini ortaya çıkardı.

Apple’ın FBI karşısında gösterdiği net tutum sonrası gözler diğer firmaların kullanıcı gizliliği hakkında görüşlerine çevrildi.

MESAJLAŞMA UYGULAMALARINDA GÜVENLİK ARTIYOR

Snapchat yetkilileri tarafından yapılan açıklamada popüler mesajlaşma servisinin daha güvenli bir hale getirilmesi için, yeni bir sistem üzerinde çalıştıkları ve kısa bir sürü içerisinde aktif hale geleceği belirtildi.

Ayrıca Facebook Messenger ve WhatsApp üzerinde bulunan güvenlik önlemlerinin yanı sıra, şifreleme teknolojilerinin geliştirildiği belirtiliyor.

İnternet devlerinin kullanıcı gizliliği açısından aldığı bu önlemler karşısında, özellikle FBI’ın vereceği tepki merak ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23