• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Instagram'ın erişime kapatılmasının günlük maliyeti belli oldu

Yeniakit Publisher
2024-08-02 19:31:00 - 2024-08-02 21:19:52
Instagram'ın erişime kapatılmasının günlük maliyeti belli oldu

BTK'nın erişim engeli koyduğu Instagram, Türkiye'nin kararlılığını gösterirken, birileri de gelir kaybı derdine düştü.. İşte detaylar...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen Instagram, Türkiye'nin bağımsızlığını Amerikan şirketlerine de ispatlar ve bu noktada kararlılığını gösterirken, e-ticaret sektöründe birileri gelir kaybı derdine düştü.. ETİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram'ın günlük kaybını ve sektöre etkilerini açıklarken, instagram'ın kendisinin engellemeleri hakkında tek kelime etmedi.

Instagram’a Erişim Engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a katalog suçları ihlali sebebi ile erişim engeli getirdi. Şu an için engelin ne zaman kaldırılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, engelin Instagram'ın tutumuna bağlı olarak süreceğini belirtiyor.

Amerikan şirketi, Türkiye'de başlayan erişim engelinin tüm Ortadoğu coğrafyasına yayılabilir endişesi taşırken, Türkiye içinden birileri, her şeyi para gözü ile yorumlayıp, instagram üzerinden yapılan satışların azalacağı açıklaması yaptılar..

E-Ticaret Üzerindeki Etkiler

Bu erişim kısıtlamasının e-ticaret sektörü üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturabileceğini belirten Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, daha bir hafta önce, katil Netanyahu'yu elleri patlarcasına alkışlayan bir kongreye sahip Amerikan merkezli şirket yerine, Türkiye merkezli bir alternatif platform oluşturulması teklifi yapacağına, Türkiye'deki e-ticaretin yaklaşık yüzde 10'unun sosyal medya üzerinden gerçekleştirildiğini dikkat çekerek, "ah vah" edebiyatı yaptı..

Amerikan şirketinin engelinin kaldırılmasını isteyen Ekmekçi, şu ifadelerde bulundu:

“Günlük 930 milyon TL'ye tekabül eden bu işlem hacmi, influencer’lar aracılığıyla 1,9 milyar liraya kadar çıkabilir. Bu kayıp doğrudan yok olmayacak, fakat başka zaman dilimlerine veya alternatif platformlara kayabilir.”

E-Ticaret Hedefleri ve Kısıtlamaların Önemi

Ekmekçi, e-ticaretin tüm kanallarının önemini aktarırken, e-ticaret yerine zaten ihtiyaç konusu malların bir şekilde tüketiciye ulaşacağı gerçeğini gözardı ederek, Türkiye'nin onurunu üç kuruşluk kar için yerlere paspas yaparak, "3,4 trilyon liralık işlem hacmi hedeflerine ulaşmak için her türlü kısıtlama sektörde olumsuz sonuçlar doğurabilir" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Biz her yer instegram

Akit biliyorsunuz değil mi sizin cenah instegram giremiyor. Biz her türlü yol bulup girebiliyoruz. Zeka meselesi hükümet size ceza veriyor anlayacağınız.

Mak

daha iyi ya Enflasyon un düsmesine büyük katki yapacaktir. Kapali kalsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23