• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnsanları dondurup yüzyıllar sonra 'hayata döndürmek' mümkün mü?

Yeniakit Publisher
2016-04-29 10:25:00 - 2016-04-29 10:37:43
İnsanları dondurup yüzyıllar sonra 'hayata döndürmek' mümkün mü?

Bilim insanları dondurulan 300 kişiyi gelecekte uyandırmayı planlıyor.

İnsanlar dondurularak asırlar sonra uyandırılabilir mi? Kulağa imkansız gibi geliyor ama bilim insanlarına bakılırsa bu o kadar da imkansız değil… BBC Dergi’de yayımlanan “İnsanları dondurup sonra hayata döndürmek mümkün mü?” başlıklı makalede, araştırmacıların bu konuda ümitli olduğu belirtiliyor ve yapılan çalışmalardan detaylar aktarılıyor.

ŞİMDİYE KADAR 300 KİŞİ DONDURULDU

insan dondurmak

Webtekno'da yer alan habere göre, yapılan çalışmalarda bugüne kadar ABD ve Rusya’daki 3 merkezde 300 kişi dondurulmuş. Tabii ki bu denemeler canlı kanlı insanları dondurarak “yıllar sonra belki uyanır” düşüncesiyle yapılmıyor. Zaten aklı yerinde hiç kimse de buna gönüllü olmaz. Denekler yasal olarak ölü kabul edilen kişiler arasından seçiliyor. Yani, dondurulan kişilerin kalpleri durmuş ancak beyin dokuları ve hücreleri henüz ölmemiş durumda oluyor. Bu durumdaki kişiler vakit kaybetmeden vitrifikasyon denen buzsuz dondurma işlemiyle muhafaza ediliyor.

GELECEKTEKİ TEKNOLOJİYE GÜVENİLİYOR!

glecekteki teknoloji

Bu işlem tamamlandıktan sonra gerisi belirsiz… Bu şekilde dondurulan insanların ileride yeniden hayata dönüp dönmeyeceği bilinmiyor. Buna rağmen, gömülmek ya da yakılmak durumunda sıfıra inen yeniden yaşama dönme ihtimali, dondurulma durumunda devam ediyor. Hayata döndürme işleminin yüzyıllar sonra yapılacağı da göz önüne alınırsa, o zamana kadar yaşanacak tıbbi ve teknolojik ilerlemelerin bunu mümkün kılacağı düşünülüyor.

GERÇEKLEŞİRSE ORTAYA NE GİBİ SORUNLAR ÇIKABİLİR?

Tabii ki bu durum gerçekleşirse beraberinde bir çok problem de ortaya çıkacak. Örneğin şu an dondurulan kişilerin 100 ya da 200 yıl sonra uyandırıldığını ve başarılı bir şekilde hayata döndüğünü düşünün. O zamana kadar ortaya çıkan birçok gelişmeden habersiz olan kişiler büyük uyum sorunlarıyla karşılaşarak çevreye adapte olamayabilir. Aslında zaman yolculuğundan farksız bir durum… Ayrıca, yıllar sonra dirilen kişiler yasal olarak "ölü" olduğu için bir takım hukuksal sorunlar da ortaya çıkacaktır. Bu konuları düşünmek bile insanı hem heyecanlandırıyor hem ürkütüyor. Ne dersiniz, sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23