• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnsan olan bunu söylemeye utanır! "Suçsuzluk karinesi" Yusuf Ziya Gümüşel Hoca için geçerli değil miydi Zeki?

Yeniakit Publisher
2023-01-23 18:18:00 - 2023-01-23 20:09:12
İnsan olan bunu söylemeye utanır! "Suçsuzluk karinesi" Yusuf Ziya Gümüşel Hoca için geçerli değil miydi Zeki?

H.K.G.'nin iddiaları ile gündeme gelen Kafa Radyo sunucusu Zeki Kayahan Coşkun canlı yayında kendini savunarak, iddiayı gündeme getirenin H.K.G. olmasına karşın, iddiayı haberleştiren Akit gazetesini hedef aldı. Coşkun kendini savunurken, boyunu aşarak suçsuzluk karinesi açıklaması yapıp, "Siz mahkeme kararı gördünüz de mi beni suçluyorsunuz? Yaptığınız bu itibar suikastının hesabını vereceksiniz." tehdidinde bulundu. Aynı Zeki Kayahan Coşkun, aynı H.K.G tarafından ortaya atılan iddiadan sonra, Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli'ye yönelik linç kampanyasına katılmış, ve o gün suçsuzluk karinesinden bahsetmemişti.

 Yeniaki,t.com.tr 

Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., mahkemede verdiği ilk ifadesinde anne Hatice Gümüşel'in iddiasını kabul ederek radyocu Zeki Kayahan Coşkun ile görüşmelerinin olduğunu söyledi.

H.K.G., "Zeki isimli kişi ile görüştüm. Bu süreç uzun sürdü. Görüşmemiz bir süre sonra farklılaştı. Bir süre sonra bana 'canım' diye hitap etmeye başladı. Ben de ona öyle hitap ettim. Bu 'canım' kelimesinin ne anlamda kullanıldığını bana sordunuz. Ben bunun anlamını düşünmedim. Onu sadece kurtuluş olarak gördüm zira o çevremdeki kişilerden farklı bir anlayıştaydı." dedi.

Babası ile eşinin hapse girmesine sebep olan H.K.G., ifadesine şu iddialarla devam etti:

Bu kişi Show Radyo isimli kanalda yayın yapıyordu. Matrax isimli bir program yayını yapıyordu. Zeki isimli bir sunucuydu. Zeki isminin onun gerçek adı mı yoksa takma adı mı olduğunu bilmiyorum. Zekirdek isimli kişinin görüştüğüm kişi olup olmadığını sordunuz. Zekirdek isimli kişi Zeki isimli kişi mi bilmiyorum. Görüştüğüm kişi bana "Ben seni korurum, ben seni onlardan korururum, altınların var mı?" dedi. Bana "altınlarını al kaç" dedi. Bana plan yapacağını, bana söyleyeceğini ve benim de o zaman evden kaçacağımı söyledi. Sonra da ailem yazışmalarımı yakaladı.

Ben altınlarımı alıp kaçmayı kabul ettim zira o ortamdan uzaklaşmayı istiyordum. Zeki ile sadece mesajlaştım, fotoğraf yollamadım.

Anne Fatma Gümüşel ise, H.K.G.'nin ifadesinin ardından araya girerek şöyle konuştu:

Kızım eksik konuşuyor. Telefonda ben gözlerimle gördüm. Ona (Zeki Kayahan Coşkun) gayr-i ahlaki fotoğraflar göndermiş. Bir mesajında da "Sevgilim, doğum günün kutlu olsun" yazmış. En son mesajında da "Sen altınları al gel, sana İzmir'de ev hazırladık" yazmıştı.

Zeki Kayahan Coşkun, hakkında iddiada bulunan H.K.G. olmasına karşın, Akit'i hedef aldı.

H.K.G.'nin iddialarını haberleştiren Akit Medya'ya linç kampanyası başlatarak, itibar suikastı yapmakla suçladı.

Zeki Kayahan Coşkun Kafa Radyo canlı yayınında, "Suçsuzluk karinesi, kişinin suçluluğu ispatlanıncaya kadar masum sayılmasını ifade eden bir ilkedir. Suçsuzluk karinesi, adil yargılanma hakkının en önemli unsurlarından birisidir. Bu hak evrensel bir ilkedir. Siz mahkeme kararı gördünüz de mi beni suçluyorsunuz? Yaptığınız bu itibar suikastının hesabını vereceksiniz." tehdidinde bulundu.

H.K.G.'nin iddialarını haberleştiren Akit gazetesini hedefe koyan Zeki Kayahan Coşkun, boyunu aşarak insanlık ve hukuk dersi vermeye kalkıp büyük bir utanmazlığa imza attı.

Şimdi Zeki Kayahan Coşkun'a soruyoruz:

Sen, Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli'nin mahkeme kararını gördün de mi bu iftiraya ortak oldun? Suçsuzluk karinesi, aynı H.K.G. tarafından ortaya atılan iddiada, o insanlar için geçerli değil miydi?

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Herife sakal bile yaki$mami$. Sakali ho$uma gitmedi..

Höztan

Hatice Kübra yanlışından dön Nur gibi çok güzel bir ailen var zaten senin acın onlara yetiyor.tehdit mi aldın ne olduysa korkma aile herşeyden daha önemli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23