• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnsan haklarını değil, siyonisti savunma derneği

Yeniakit Publisher
2014-09-26 12:27:00 - 2014-09-26 12:38:16
İnsan haklarını değil, siyonisti savunma derneği

Adında “İnsan Hakları” ifadeleri yer alan, yıllardan bu yana Müslümanların yaşadığı zulümler karşısında esamisi bile okunmayan, Gazze’deki katliamlara bile kör kalan İnsan Hakları Derneği (İHD), gazetemiz Akit’in İsrail’in Filistin’e yönelik katliamları karşısında yaptığı yayınlardan rahatsızlık duydu.

AGÂH ÜSTÜN / İSTANBUL-  Gazetemizin yaptığı haberleri Yahudilere yönelik bir ırkçılık olduğunu iddia eden dernek, gazetemizin “Yahudilere Yahudi” demesini insan hakkı ihlali olarak değerlendirdi.

AKİT’İN YASAKLANMASINI İSTEDİLER

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, Akit gazetesinin THY uçaklarında dağıtımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, gazetemizin Yahudilere yönelik hakaretler ve tehditlerle hem Türkiye’nin iç hukukunu, hem de evrensel insan hakları hukukunu ve Türkiye’nin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve belgeleri alenen ihlal ettiği iddia edildi. Açıklamada, İHD’nin Ulaştırma Bakanlığı’na, ekinde gazete yazılarından örneklerin bulunduğu bir mektup göndererek, THY’nin bu uygulamasına son vermesini istediği de belirtildi. Açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı’nın gazetenin dağıtımını bir an önce durdurması istenildi.

SUÇ DUYURUSUNDA DA BULUNMUŞLARDI

İHD geçtiğimiz aylarda, savcılığa gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya ve Yazı İşleri Müdürümüz Ali İhsan Karahasanoğlu hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İHD üyeleri adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Akit gazetesinin sürekli olarak insanlık suçu işleyen bir gazete olduğunu ileri sürmüştü. Avukat Eren Keskin, “Akit gazetesi ırkçılık yapıyor. Sürekli antisemitizm içeren yayınlar yapıyor.” hezeyanlarında bulunmuştu.

 


Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23