• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnovasyona çağrı

Yeniakit Publisher
2014-12-06 08:51:00 - 2014-12-06 08:19:14
İnovasyona çağrı

Diğer adı uygulamalı buluş olan inovasyonda Türkiye’nin 54. sırada olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, herkesi inovasyona davet ettiğini belirtti ve “Ekonomide ilk 10’a gireceksek, uygulamalı yenilik şart” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine atıfta bulunarak, “İnovasyonda dünyada 54. sıradayız. Bu sürdürülebilir durum değil. Eğer biz ilk 10’a gireceksek, küresel rekabette de yüzde 45’lerden mutlaka yüzde 10’lara doğru yükselmemiz, inovasyonda en azından yüzde 20’lere doğru yeni bir sıçrama yapmamız lazım. Aksi takdirde tekerlek patinaj yapmaya başlar ve kendimizi tekrar etmeye başlarız” dedi.

Etkinlikte Ar-Ge, tasarım, marka ve girişim liderleri ödülleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından verildi. 

Davutoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul’da” yaptığı konuşmada, inovasyonla ilgili her türlü gayreti destekleyeceklerini söyledi.

YENİLENMEYE İHTİYACIMIZ VAR

“Hepinizi inovasyona davet ediyorum. İnovasyon güzel bir kelime, İngilizce olarak kullanıldığında da karşılığı olan bir kelime. Ama bu kelimenin güzel Türkçemizdeki karşılığını inove etmemiz lazım” diyen Davutoğlu,  “Üniversitelerimize çağrıda bulunuyorum. İnovasyonda eğer gerçek bir sıçrama yapacaksak, mutlaka temel bilim alanlarında ciddi bir yenilenme ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu, işadamlarından sadece teknoparklara değil, üniversitelerin temel bilim alanlarına da katkıda bulunmalarını istedi. Davutoğlu, “Katma değeri yüksek alana geçmemiz icap ediyor” diye konuştu.

GELECEĞİN MÜTEAHHİDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, bazı ülkelerin de yeni ürünler tasarlayıp, geliştirdiğini ve pazarlara sürdüğünü belirterek, “İşte bu ülkeler sürdürülebilir rekabet gücüne ve ekonomiye sahip dünya pazarlarının dominant ülkeleridir” dedi. İnsanlık tarihinin biraz da inovasyon tarihi olduğuna dikkati çeken Zeybekci, “Bugün kullandığımız her şey, yaşam standardımızı yükselten her gelişme, aslında geçmişteki inovatörlerin eseridir. Diğer bir ifade ile bugünün inovasyonu geleceğin müteahhididir. Yani inovasyon geleceği inşa eder” ifadesini kullandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türkiye’nin teknolojide taşeronluk değil, orkestra şefliği yapması gerektiğini kaydetti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23