• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnmezlerse indirin

Yeniakit Publisher
2015-01-15 07:58:00 - 2015-01-14 23:40:27
İnmezlerse indirin

İhanet operasyonuna müdahale eden Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, devlet politikasına kafa tutan paralelcilere adeta kök söktürmüş... TIR’ların üstündeki jandarmaya tepki gösteren Zeybek, özel harekat Tim’lerine “İnmezlerse indirin” talimatı vermiş...

Suriye’deki Türkmenlere ve ülke sınırları dışındaki tek toprağımız Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yardım malzemesi götüren MİT TIR’larına kumpas kuran paralel örgüt önceki gece de boş durmadı. Gizli Suriye toplantısının ses kaydını yayınlayarak halkın nefretini kazanan ihanet çetesi, sosyal medya üzerinden paralel jandarma ve ihanet operasyonu savcısı Aziz Takcı tarafından hazırlanan “kurgu” tutanakları yayınladı. Sosyal medyada kısa sürede ihanet çetesine karşı büyük tepki oluşurken, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan sızdırılan tutanaklarda yer alan ifadeler, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in ülke menfaatleri için paralel jandarma ve savcıya adeta kök söktürdüğünü ortaya koydu. Paralelcilerin görmezden geldiği sanık ifade tutanaklarına göre, ihanet operasyonuna müdahale eden İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, devlet politikasına kafa tutan paralelcilere adeta ders veriyor. Askeri casusluk soruşturması tutanaklarına göre Zeybek, özel harekât polislerine konteynır üstündeki paralelcileri işaret ederek “Bu devlet meselesidir inmeyeni indirin” dediği, bunun üzerine paralelcilerin apar topar TIR’lardan inmek zorunda kaldıkları belirtildi.

HAİNLERE ZEYBEK DARBESİ

Akit’in ulaştığı tutanaklara göre Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek paralelci sivil ve üniformalı jandarmaya TIR’ların üzerinden inme talimatı veriyor. Kumpas ekibinin buna direnmesi üzerine Zeybek tepeden tırnağa silahlı ‘Özel Harekat’ polislerine dönerek “Bu adli bir vaka değil, bir devlet meselesidir. Emrediyorum TIR’ların üstündekiler inmezlerse indirin” şeklinde talimat veriyor. Ağır silahlı Özel Harekat personelinin emri yerine getirmek üzere hareketlenmesi üzerine çatışma çıkmasından korkan kumpasçılar neye uğradığını şaşırıp kendilerini konteynırların üzerinden aşağıya attığı ifade edildi.

İŞTE O ŞÜPHELİ İFADELERİ

Zeybek’in dik duruşu soruşturma kapsamında hazırlanan tutanağa da yansıdı. Başlatılan askeri casusluk soruşturmasında ifade veren şüpheliler yaşananları şöyle anlattı: “...Yaşanan arbedeyi arkadaşlar ayırdı. Erdal yüzbaşı çekici çağırdı. Bu arada; olay yerine MİT de üst düzey bir görevli olduğunu düşündüğüm ağır silahlı mahiyetiyle sivil giyimli bir şahıs geldi. Daha sonra bu şahsın İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek olduğunu öğrendim. İl emniyet müdürü gelir gelmez TIR’lara doğru hareket ederek TIR’ların üzerindeki şahıslara doğru “kim bu TIR’ların üzerindeki şahıslar diye sordu” kendisine jandarma personeli olduğu söylenince TIR’ların üzerindeki personele dönerek “suç işliyorsunuz arama yapamazsınız” dedi. Ayrıca yanındaki bulunan korumalarına dönüp “çek bunları çek, suç işliyorlar bunun hesabını verecekler” diye TIR’ların üstündeki personeli gösterdi.

BU ADLİ BİR SORUŞTURMA DEĞİL, İNMEYENİ İNDİRİN

İl müdürü savcı bey ve jandarma komutanına tepki gösterdi. Kısa süre sonra çevik kuvvet, polis özel harekat ve sivil kıyafetli 150’ye yakın polis TIR’ların çevresini sardı. İl müdürü özel harekât personelini yanına alarak TIR’ların üstündeki jandarmaya tepki gösterip “inin aşağıya” dedi personelin konteynırların kapaklarını açmaya devam etmesi üzerine özel hareket polislerine hitaben “Bu adli bir vaka değil, bu artık bir devlet meselesidir. Emrediyorum TIR’ların üstündekiler inmezlerse indirin” dedi. Bunun üzerine personel TIR’ların üzerinden inmek zorunda kaldı. Vali bey, il jandarma komutanı ve il emniyet müdürü C.savcısı ile görüştüler, bu esnada jandarma personeli hareketsiz bekledi. Kimlik tespiti yapılıp MİT mensuplarının sicil numaraları tutanağa geçirildi.’ Huzurda bulunan şüpheliye…” Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23