• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnlerin listesi Erdoğan’da

Yeniakit Publisher
2014-01-01 21:20:20 - 2014-01-02 10:00:10
İnlerin listesi Erdoğan’da

Hükümete yönelik kirli operasyonla deşifre olan ‘paralel yapılanma’nın listesi Başbakan Erdoğan’a sunuldu. 2 bin kişilik listede, emniyetçiler de var, bürokrat, hakim, savcı, işadamı ve basın mensupları da...

YENİ AKİT / ANKARA - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, devlet içindeki paralel yapının listesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan’a sunulan listede 2 bin kişinin isminin yer aldığını belirten Kuzu, listede rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı, basın mensubu ve işadamları bulunduğunu kaydetti.

42 İLDE CADI AVI ENGELLENDİ

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Kuzu, Başbakan Erdoğan’a 2 bin kişilik bir istihbarat raporunun sunulduğunu belirterek, raporda devlet içindeki paralel yapının planının detaylarıyla yer aldığını ifade etti. Bu raporla paralel yapılanmanın 42 ilde yapmayı planladığı operasyonun engellendiğini hatırlatan Kuzu, Başbakan Erdoğan’a sunulan raporda 2 bin rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı, basın mensubu ve işadamının bulunduğunu kaydetti.

HSYK’NIN AÇIKLAMASI YARGIYA MÜDAHALE

HSYK’nın açıklamasının açıkça yargıya müdahale olduğuna da dikkat çeken Kuzu, “İki pırpırlı kollukla, hukuk tanımayan birkaç savcı ülkeyi dinamitledi. HSYK da tahrip gücü oldu” dedi. Son komploların varlığının, Türkiye’nin yarım asırdır içindeki bir kısım ulusalcı çeteleri, jakoben dayatmacıları ve darbecileri unutturması gerektiğini hatırlatan Kuzu, Başbakan Erdoğan’a “kahpece” saldırıldığını söyledi. Kuzu, “Son operasyon pilota saldırı. Ey insanlıktan nasibini almamış vicdansızlar! Unutmayın ki hepimiz pilotuna saldırdığınız o uçaktayız” dedi.

BAŞBAKAN’A KAHPECE VURULUYOR

Bazılarına laf anlatmanın çok zor olduğunu söyleyen Kuzu, “Diyeceksiniz ki yolsuzluk yapanlar var. Teorik olarak bunlar her zaman ileri sürülebilir. Yargıyı bekleyelim. ‘Vurun ulan vurun ben kolay ölmem’ diyor Ahmet Arif 33 Kurşun şirinde. Hedef Sayın Başbakan; vurun haydi vurun kahpeler... Kaybeden Türkiye oluyor; hepimiz oluyoruz. Vurmadan önce herkes bu gerçeği düşünmeli. O zaman ya vurmaktan vaz geçer ya dozunu azaltır. Yargılamanın sonunda varılması gereken noktaya en başında varırsak, masumiyet karinesini yok ederiz. Suç teşkil eden ne varsa üstüne gidilmesi gerekir. Hepimiz buna yardımcı olmalıyız. Ancak bunu, hukuku siyasete araç yapmadan yapmalıyız” dedi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23