• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere’den AA’ya faşizan sansür

Yeniakit Publisher
2013-06-13 22:00:00 - 2013-06-13 20:06:51
İngiltere’den AA’ya faşizan sansür

Anadolu Ajansı (AA), Reuters ve CNN International adlı ajansların İstanbul Taksim’deki protestoları saatlerce canlı yayınlamasına karşılık misillemede bulundu. AA; Londra Trafalgar Meydanı’ndaki eylemleri canlı yayınla aktarmak istedi ancak İngiliz yetkil

KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL
Kuzey İrlanda’da 17-18 Haziran’da yapılacak G-8 Zirvesi öncesi kapitalizm karşıtı grupların Trafalgar Meydanı’nda protesto gösterisi yapacaklarını duyurmalarının ardından, Anadolu Ajansı bölgeden canlı yayın yapma kararı aldı. Anadolu Ajansı, önce Londra’dan 3G bağlantısıyla canlı yayın yapmak için ekipmanlarını bölgeye gönderdi; ancak polis AA’nın canlı yayın bağlantılarını keserek canlı yayın yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine uydudan yayın için uplink cihazını bölgeye sevk eden Anadolu Ajansı, yine polisin engellemesiyle karşılaştı.
ÖZDAĞ: BU TAVIR BATI’NIN
İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR
AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Anadolu Ajansı’nın (AA) Trafalgar Meydanı’ndan canlı yayın yapma girişimi engellenmesini eleştirdi ve “Söz konusu yaşananlar Batı’nın ikiyüzlülüğünü, çifte standartını ve bukalemunvari tavrını ortaya koyuyor, eylemciler bunları görmeli” dedi.
Dr. Selçuk Özdağ, batının kendi içinde demokrat olduğunu, Türkiye ya da Müslüman halklar olduğu zaman Haçlı zihniyetinin ortaya çıktığını ifade etti.
Dr. Selçuk Özdağ, söz konusu durumun Batı’nın ikiyüzlülüğünü gösterdiğine dikkat çekerek “Türkiye büyürse Batı küçülür. Türkiye ekonomisini büyütürse Batı’nın ekonomisi küçülür ve Türkiye demokrasisini geliştirirse Batı bu noktada ciddi sıkıntılar yaşar. Şu an Türkiye büyüyor, Batı ise ekonomik sıkıntılar içerisinde. Türkiye’de en ufak meselesi gündeme getirenler Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerdir” dedi.
Özdağ, medyanın da bu kesimlerin kullandığı araçların başında geldiğine ve emperyalist noktada ciddi bir araç olduğunu vurguladı.
“EYLEMCİLER VE KILIÇDAROĞLU
OYNANAN OYUNU GÖRMELİ”
Özdağ, Türkiye’deki eylemcilerin bunları görmelerini, dağın arkasına bakmaları gerektiğini belirterek, “Bunları görebilenler vatanseverdirler. Onun için batılıların yaptıkları ikiyüzlülükleri gösteriyor. Ama aynı şekilde İngiltere’de, Fransa’da, İtalya’da, Yunanistan’da mevcut otoriteye karşı bu tür etkinlikler yapıldığı zaman polis eylemcilere karşı acımasızdılar.
Hatta, bazı yerlerde polisin vur emri dahi vardır. Türkiye her alanda gücünü artırıyor. Bu nedenler Batı’nın çifte standartını, ikiyüzlülüğünü ve bukalemunvari tavrını en başta eylemcilerin görmesini istiyorum. Özellikle Kılıçdaroğlu ve CHP’nin görmesini isterim.  Kılıçdaroğlu daha önce Başbakan’a diktatör demişti ve sanki oynanan bir oyunda Batı medyası ile beraber rol almış gibi görünüyor” dedi.
TAKSİM’DEN CANLI YAYIN
YAPANLAR LONDRA’DA
EYLEME KÖR KALDILAR
Londra polisi, G8 zirvesini protesto eden eylemcilere sert müdahalede bulunmuştu. Londra’nın Soho bölgesinde anti-kapitalist eylemcilerin işgal ettiği bölgeye baskın düzenleyen polis, 57 protestocuyu gözaltına almıştı. Bin 200 polisle düzenlenen baskında bir eylemci, 18 metre yüksekliğindeki bir binanın çatısına çıkarak kaçmak isterken polislerin sert müdahalesiyle karşılaştı, başından aldığı darbeler yüzünden yüzü kana boyanan eylemci hastanede tedavi altına alınmıştı. Bu arada Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve İspanya gibi çeşitli Avrupa ülkelerden gelen eylemcilerin kaldığı binalardaki eşyalar polis tarafından dağıtılırken, uluslararası bazı haber ajansları, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları sürekli canlı yayın ile dünya kamuoyuna aktarırken Londra’da yaşanan eylemleri görmemişlerdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23