• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere’de tam 1 milyondan fazla çocuk… Bu da Avrupa heveslilerine kapak olsun

Yeniakit Publisher
2023-09-29 16:55:00 - 2023-09-29 17:37:51
İngiltere’de tam 1 milyondan fazla çocuk… Bu da Avrupa heveslilerine kapak olsun

İngiltere'de yapılan bir ekonomik araştırmadan Avrupa heveslilerini şaşırtan sonuçlar çıktı.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, 1 milyondan fazla çocuğun yatağının olmaması nedeniyle yerde yattığını ya da ebeveynleri ve kardeşleriyle yatağını paylaştığını ortaya koydu.

Çocuk ve gençlere yönelik çalışmalar yürüten Barnardo's adlı yardım kuruluşunun yaptığı araştırmada, tahmini 700 bin çocuğun yatağını paylaştığı belirtildi.

Yaklaşık 440 bin çocuğun ise yerde uyuduğu kaydedilen araştırmada, bu durumun, çocukların yorgun ve endişeli olmalarının yanı sıra okulda konsantrasyon sorunu yaşamalarına yol açtığı ifade edildi.

Yapılan araştırma ülkedeki çocukların büyük bölümünün yoksulluk içinde olduğunu ortaya çıkardı.

Ülkede halihazırda yüksek gıda ve doğal gaz faturalarıyla boğuşan düşük gelirli ailelerin rahat gece uykusu dahi alamadıkları anlatılan araştırmada, bu durumun artan yoksulluk seviyesini yansıttığına dikkat çekildi.

Çocukların kendine ait yatağı yok!

Anne ve babalarla çocukların genellikle aynı yatağı paylaşmak zorunda kaldıklarına işaret edilen araştırmada, bazı anne babaların çocuklarının yatakta uyuması için kanepe veya sandalyelerde uyuduğu belirtildi.

Araştırmada, diğer çocukların ise geceyi yerdeki şilte veya battaniyelerin üzerinde, bazen çarşaf veya yorgan olmadan geçirdiğine de değinildi.

Tahminlere göre, geçen yıl 336 binden fazla aile, maddi gücü yeterli olmadığı gerekçesiyle yataklarını değiştiremedi.

'Sosyal güvenlik yardımları yetersiz'

Öte yandan, araştırmaya katılan 204 binden fazla ailenin çocuklarının yatakları ile yatak takımlarının küflü veya nemli olduğunu söylediği, bunun ısıtmanın çok pahalı olmasından kaynaklandığını aktardıkları, 187 binden fazla ailenin de yatak takımlarını yıkama ya da kurutmaya maddi güçlerinin yetmediğini söylediği belirtildi.

Barnardo's yardım kuruluşu, sosyal güvenlik yardımlarının yetersiz olması ve en fazla 2 çocuğa destek verilmesi gibi politikaların "yatak eksikliğini" körüklediğini savunuyor. Yardım kuruluşu İngiltere hükümetine, kriz destek programlarına yeterli yatırım yapması çağrısında bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yok böyle bir haber!

Taraflisinizda abartmamak lazım. Aynı adamlar burada aynı çalışmayı yapsa haber yaparmiydiniz ; hiç sanmam

isimsiz

Siz ne yazarsanız yazın Avrupa’da yaşam sıtandartları Türkiye’nin çok çok üstünde burnumuzun dibindeki Gürcistan ve yine burnumuzun dibindeki Bulgaristan’da dahi yaşam standartları Türkiye’den çok çok iyi,sırpların darmadağın ettiği Bosna Hersek’te yaşam kalitesi dahi Türkiye’den daha iyi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23