• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmzalar tamam gözler Meclis’te

Yeniakit Publisher
2013-02-15 21:25:00 - 2013-02-15 21:25:45
İmzalar tamam gözler Meclis’te

Memur-Sen’in kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığı imza kampanyası önceki gün yaklaşık 11 milyon imza ile son bulurken memurların başörtülü çalışmaları için geri sayım başladı.

FAHRETTİN DEDE / İSTANBUL -  Türkiye’nin 81 il ve 957 ilçesinden toplanan 11 milyona yakın imza birkaç gün içerisinde Memur-Sen’in Ankara’daki genel merkezinde toplanacak.
15 MART İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
14 Ocak’ta başlayan imza kampanyası 14 Şubat’ta son buldu. İmzaların toplanmasının ardından da Memur-Sen, gereken yasal değişikliğin yapılması için hükümete bir aylık süre verdi. Eğer 15 Mart’a kadar gerekli yasal düzenleme yapılmazsa memurlar fiili olarak başörtülü çalışacak. Memur-Sen üyesi milyonlarca memur gözünü şimdiden TBMM’ye ve hükümete çevirdi.
Memur-Sen’den dün yapılan teşekkür açıklamasında, “Memur-Sen’in kamuda kıyafet özgürlüğü için 14 Ocak’ta Türkiye genelinde başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası dün itibariyle sona erdi. Yoğun ilgi gören kampanyada hedef olarak belirlenen 10 milyon imza sayısı üzerinde bir rakama ulaşıldı. Darbe dönemi kalıntısı bir yönetmenlikle kısıtlanan özgürlüklerin geri verilmesi ve yasakların kaldırılması için başlatılan kampanyaya destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. İl temsilciliklerimiz bugün çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi basınla paylaşacaklar. Sonuçların Memur-Sen Genel Merkezi’nde toplanmasından sonra kampanyanın tümüne yönelik açıklama ve imzaların Başbakanlığa teslimi yapılacaktır” denildi.
“MECLİS ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
“Biz Memur-Sen’in haklı talebini destekliyoruz” diyen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, TBMM’nin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren 119 sivil toplum kuruluşunu çatısı altında toplayan TGTV’nin Başkanı Akbulut, “Bu milletin beklentisi ve kararıdır. Biz bu manada memurlara ve diğer çalışanlara yönelik kılık kıyafet serbestisinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün siyasi partiler de Meclis’e bu talepler geldiği zaman olumlu yönde karar almalıdır. Ben bütün partilerin destekleyeceklerine inanıyorum” dedi.
BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLECEK
Memur-Sen’in il ve ilçe temsilciliklerinin yaptığı basın açıklamasının ardından, imzalar Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’daki Memur-Sen genel merkezine yollandı. Memur-Sen genel merkezinde toplanacak 11 milyona yakın imza gereğinin yapılması için Başbakanlık’a sunulacak. Yüzlerce klasörden oluşan imza formları Başbakanlık’a yakın bir tarihte kamyonla götürülecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23