• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na bunu demiş! Şok yerel seçim itirafı

Yeniakit Publisher
2023-06-17 11:57:00 -
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na bunu demiş! Şok yerel seçim itirafı

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, seçimlerin ardından üç kez görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyalogları yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, seçimlerin ardından üç kez görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçen diyalogları yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na Ahlatlıbel'deki son görüşmede doğrudan "Genel Başkan olmak istiyor musun" diye sorduğunu belirten Saymaz, İmamoğlu'nun "Tabii ki olmak isterim" diye yanıt verdiğini belirtti. 

Saymaz, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

“Liderlikle sınırlı olmayan, bütünlüklü bir değişim istediğini söyledi. 'El verin, birlikte yapalım' dedi. Hatta Kılıçdaroğlu'na, değişimi kendisinin açıklamasını önerdi.

Ardında şöyle devam etti:

'Değişimi yapmazsak yerel seçimleri kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak, değişimi en kısa sürede yapmamız lazım.'

Kılıçdaroğlu, 'İstanbul ne olacak?' diye sordu.

CHP lideri, İmamoğlu'na İBB'ye odaklanmasını söyledi. İBB başkanlığına tekrar aday olup kazanmasını ve belediye meclisinde çoğunluğu almasını salık verdi. 'Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz' dedi. İmamoğlu ise değişim olmadan İBB'nin de sıkıntıya gireceğini söyledi. Bir yol haritası sunabileceğini belirten İmamoğlu, 'Sizin onayınızla devam edelim' şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun yol haritasını dün Kılıçdaroğlu'na yolladığı öne sürülüyor. Bu metinde İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan önümüzdeki pazartesi ya da salı günü grup toplantısında, 'Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağım' açıklaması yapmasını istiyor. Bundan sonraki sürecin elbirliğiyle yürütülmesini öneriyor.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

O buna şunu demiş, bu ona şunu demiş,......... akitin haber anlayışı bu mu? Biz buna fitne diyoruz, gözden geçirmekte bir fayda var. Dostça bir tasfiye, dost acı söyler, çünkü bazı değerlere zarar veriyor.

Akinci

Aslinda cok dogru söylüyorsun katiliyorumda ama bunlara ragmen yüzde 45 aldilar demekki o yüzde 45 kesim varya bunlarin siyasetini begeniyorlar nedense cünki adam demiyecegim chpkk li zatlar sov ve gösteris yapmada 10 numara dikkat ettinizmi bir iftira yada yalan atiyorlar algi olusuturup tv larin medyanin hepsi bir hafta hatta bir ay boyunca toplu olarak tekrar tekrar gösteriyorlar yaziyorlar konusuyorlar kendilerinin yapmayacagi reklamini maaalesef milli ve yerli gecinen bizim tvlarda medyada katilip canak tutuyor böylelikle normalde silinmesi gerekenler hayatlari aynen devam ettiriyorlar DIKKAT bu zatlarin tvlerde medyada boy boy sov yaparsen bizim mahalledekiler ne yapiyor neden bizlerden milli ve yerli adamlar cikmiyor bizden yokmu böyle adamlar varsada sürün ortaya bu yerli ve milli olmayanlari susturunya ve silinnn ya cok mu zorrrrrr
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23