• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu bu kez dediğini yaptı! Başkana antrikot, personele musakka!

Yeniakit Publisher
2020-02-16 18:30:00 - 2020-02-16 20:54:57

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun antrikot-musakka tiyatrosunu gerçek hayata döktüğü ortaya çıktı. Antrikotlu yemek menüsü için milyonluk ihale veren İmamoğlu'nun İBB çalışanlarının boğazından kıstığı öğrenildi.

 yeniakit.com.tr 

Kendileri için antrikotun da içinde bulunduğu milyonluk yemek ihalesi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye personeline yapılan yemeklerde kısıtlamaya gittiği öğrenildi.

Belediye personelinin boğazından kıstı

Belediye personelinin yemek ihtiyacı için faaliyet gösteren Kağıthane'deki mutfak bölümünde gıda malzemelerinin yeterli düzeyde karşılanmadığı belirtildi. Personel için yemek çıkarılan yemekhanede yemeklerin artık kötü çıktığı belirlendi.

Geçtiğimiz Cuma gününde ise bu kısıtlama nedeniyle aşçılar arasında da tartışma çıktığı öne sürüldü.

 

Kendileri için milyonluk yemek ihalesi

İstanbul'un parasını İstanbulluların menfaati doğrultusunda kullanacağını ve en önemli projesinin israfın önüne geçmek olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun antrikot-musakka tiyatrosu hala hafızalardaki yerini korurken İBB tarafından organizasyon ve yemek menüsü için ayırdığı bütçe dudak uçuklattı.

Geçtiğimiz günlerde İBB'de yemek için ayrılan bütçenin 235 milyon TL olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak Murat Ongun bu haberleri yalanlasa da yemek bütçesinin 4,5 milyon liralık olduğunu öne sürmüştü.

Söz konusu ihaledeki İBB'nin yemek menüsünde antrikot da olduğu gözlerden kaçmadı.

Dudak uçuklatan menüde şaşırtan çeşitler

Vatandaşın birçoğunun ilk defa ismini duyduğu mantarlı kiş, kinoa patlıcanlı keçi peynirli trio gibi yemeklerden oluşan liste için toplamda milyonlarca liralık bütçe ayrıldı. Listede antrikotun da bulunması "İBB'deki antrikot-musakka savaşını antrikot kazandı" şeklinde yorumlandı. 6 Ocak günü gerçekleştirilen ve İstanbul genelini kapsayan hizmet alım ihalesinde, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilecek muhtelif kültürel etkinlikler, organizasyonlar ile tanıtım, duyuru çalışmaları ve baskılı işlerin hizmet alımı işi" adıyla 235 milyon 990 bin lira bütçe belirlendi. Bu ihaledeki 235 milyonluk bütçenin çok büyük bir kısmının yemek menüsüne ayrıldığı öğrenildi. İhale maddesinde Yüklenici firma tarafından her seferinde en az 100, en fazla 3 bin kişiyi kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek olan yemek organizasyonlarında antrikot yemek menülerinde önemli bir yeri kapsıyor.

Antrikot-musakka mizanseniyle şov yapmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinin ardından mazbata aldıktan sonra ilk icraatı yemekhane gibi gösterilen çay ocağına giderek senaryo olduğu sonradan ortaya çıkan bir hareketle yemekhanede musakka kendisine ise antrikot hazırlandığını söylenmesi üzerine antrikotun iptal edilerek tek tip yemek emri vermesi olmuştu. Kendisine bu bilgiyi verdiği söylenen isimlerin de İBB çalışanı bile olmadığı da ortaya çıkan başka bir skandal olmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serseri

oy verenler düşünsün özelikle müslümanım diyenler iyi düşünmeli 

hizipsavar

biz yemedik yiyen ...lar düşünsün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23