• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“İmam Hatip’e mi gideceksin? Orada kendini harcarsın” demişlerdi. İlçe birincisi oldu

Yeniakit Publisher
2024-07-19 08:13:00 -
"İmam Hatip’e mi gideceksin? Orada kendini harcarsın" demişlerdi. İlçe birincisi oldu

Giresun’un Piraziz ilçesinde Piraziz Şehit Öner GÜNER Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan Yusuf Emre Kaplan 2024 Üniversite YKS Sınavlarında yüksek puan alarak Piraziz ilçe birincisi oldu. Kaplan, İmam Hatip Lisesine girmeye karar verdiğinde ona “İmam Hatip’e mi gideceksin? Orada kendini harcarsın” diyenlerin tamamını utandırdı.

“Ben bu yolun çok başındayken gerek ailem gerek çevrem şu sözleri sarf etmişlerdi " Ne! imam Hatip'e mi gideceksin? Orada kendini harcarsın, kendine yazık edersin" gibi birçok olumsuz söylemle karşılaştım” diyen Yusuf Emre Kaplan 2024 Üniversite YKS Sınavlarında ilçedeki öğrenciler içinden en yüksek puan alarak Piraziz ilçe birincisi oldu.

Yusuf Emre Kaplan, Bir İmam hatip mezunu olarak ilçe birincisi olduğunu duyduğunda şöyle söyledi.

İMAM HATİPLİLERE BORCUMDU

“Ben bu yolun çok başındayken bana gerek ailem gerek çevrem şu sözleri sarf etmişlerdi "Ne! imam Hatip'e mi gideceksin?, orada kendini harcarsın, kendine yazık edersin" gibi birçok olumsuz söylemle karşılaştım. Sıkı çalışma ve azim başarı serüvenimin başlangıcı oldu. Benim buradaki en büyük misyonum İmam Hatip karşıtlarına ne kadar haksız olduklarını kanıtlamak, onların anlamsız tabularını yıkmaktı ve bunu başarmak kendi okulumdan çok tüm İmam Hatiplilere kendi çapımda borcumdu yerine getirebildiysem ne âlâ!” dedi.

İMAM HATİP KARŞITLARI

 “İmam hatip karşıtlarının her daim karşısında durma vazifemi son nefesimi verinceye kadar devam ettireceğim.” Diyen Kaplan sözlerine “Bugün çok gururluyum hem kendim adıma hem ilçem adına hem de İmam hatip ailem adına iyi ki varsınız hep var olun.” Diyerek devam etti.

HOCALARINA TEŞEKKÜR

Kendisini yetiştiren hocalarına da teşekkür eden Yusuf Emre Kaplan;

“Son olarak bugünlere gelmemde emeği geçen başta ailem olmak üzere beni İmam Hatip ailesine dahil olmamı sağlayan kıymetli okul müdürüm Deniz hocama, Üniversite hazırlığı döneminde yanımda olan hepsi tek tek saygıdeğer kişilikler olan ders hocalarıma, rehber hocam Ümit hocama, beni bu süreçte asla yalnız bırakmayan sınıf öğretmenim Aykan hocam, kendimi keşfetmemde ve hayatıma değer katan bilgileri en samimi dille bana aktaran Erol hocama ve beni onurlandıran değerli Kick Box hocam Yılmaz Turan’a şükranlarımı sunuyorum.” Diyerek sözlerini bitirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Karakeseli

Ne kadar yetenekli bir çocukmuş. bir de okula gitse, adam gibi eğitim alsa ne kadar başarılı olabilirdi daha

Rektus

İmam hatiplerde çok iyi insan yetişir. Lakin ne kadar tembel solcu asalak hoca varsa rahat etmek için yığılmışlar bu okullara
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23