• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlklerle dolu 10 milyon imza

Yeniakit Publisher
2013-02-14 21:09:00 - 2013-02-14 21:10:32
İlklerle dolu 10 milyon imza

Memur-Sen’in kamuda kılık-kıyafet serbestisi için düzenlediği “10 Milyon İmza Kampanyası”, hedefinin üzerinde bir katılımla son buldu. Dün sona eren kampanyaya yaklaşık 11 milyon imza geldi. Kampanya ile birçok ilk de yaşandı. İlk defa 11 milyona yakın im

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun kamuda kılık-kıyafet serbestisi için düzenlediği “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası”,  hedefinin üzerinde bir katılımla son buldu. Dün sona eren kampanya ile beraber birçok ilk de yaşandı.
TÜRKİYE İLK DEFA 10 MİLYON İMZAYI GÖRDÜ
14 Ocak tarihinde başlatılan imza kampanyasına Türk insanı büyük bir teveccüh göstererek, hedefin ulaşılmasını sağladı. Dün itibari ile son bulan kampanya 10 milyonu geçerek 11 milyona yaklaştı. 10 milyon sayısı ise, Türkiye tarihinde bir imza kampanyasında ulaşılan en büyük rakam olarak tarihe geçti. Ayrıca bu sayının dünyada da bir ilk olabileceği söyleniyor.
81 İL VE 957 İLÇEDE YAPILDI
İmza kampanyası yalnızca atılan imza sayısı bakımından değil kampanyanın alanı bakımından da Türkiye’de bir ilki oluşturdu. Kampanyanın 81 il ve 957 ilçede aynı anda başlaması ve sürmesi bir ilk olarak kayıtlara geçti.
YAN YANA KONUNCA 57 KM OLUYOR
Bu ilklerin yanında, binlerce sayfadan ve yüzlerce klasörden oluşan imza formlarının yan yana konulduğunda 57 km’lik bir uzunluğa denk gelmesi de kampanyanın büyüklüğünü ortaya koydu.
Kampanyanın başka bir özelliği de başlatanlar dışında birçok siyasi parti, sendika ve STK tarafından da desteklenmiş olması. Saadet Partisi, BBP, MHP gibi partilerin yanı sıra Mazlum-Der, Memur-Der, Başkent İnanç Platformu, Başkent Kadın Platformu gibi STK’lar kampanyayı başından beri destekledi.
MEMUR SEN: EN BÜYÜK DESTEĞİ AKİT’TEN GÖRDÜK
Kampanya muhafazakar gazeteler arasında da geniş yankı bulurken, en büyük desteği Akit’ten gördü. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen yetkilileri, kampanyaya medyada en büyük desteğin Akit’ten geldiğini ifade ederek, gazetemize teşekkürlerini sundular. Kampanyanın mimarı sendika yetkilileri Habervaktim.com’un da haber ve reklam desteği ile kampanyanın sürekli gündemde tutulması konusunda büyük yardımda bulunduğunu kaydettiler.
BAŞBAKANLIK’A SUNULACAK
Toplanan imzalar gereğinin yapılması talebiyle Başbakanlık’a sunulacak. Yaklaşık 11 milyon imzanın bulunduğu formların Başbakanlık’a ancak kamyonla götürülebileceği belirtilirken, Memur Sen’in ilgili yönetmelikte değişiklik yapılması için hükümete 1 ay süre tanıyacağı, bu süre içerisinde gerekli değişikliklerin yapılmaması halinde fiili durum oluşturarak, üyelerinin kamudaki görevlerine serbest kıyafetle gidecekleri ifade ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23