• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlk Down Sendromu Kliniği İstanbul'da

Yeniakit Publisher
2013-12-28 14:14:14 - 2013-12-28 14:22:26
İlk Down Sendromu Kliniği İstanbul'da

Türkiye'nin ilk Down Sendromu Kliniği, Down Türkiye-Down Sendromu Derneği işbirliği ile Şişli Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde dün açıldı. Down Sendromlulara özel olarak kurulan klinikte 228 yatak ve sadece down sendromlularla ilgilenecek 33 doktor bulunuyor. Doktorlardan 6 tanesi göz, 1 tanesi de diş hekimi. Böylece, down sendromluların diş veya göz gibi hastalıklarının tedavisi de burada yapılabilecek.

Kliniğin amacının, down sendromunda sık karşılaşılan hastalıklar konusunda deneyimli doktorların müdahalesi olduğunu belirten Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Çavlan Çiftçi, " Aileler çocukları için kaliteli sağlık hizmeti alırken, tüm kontrollerini aynı yerde yaptırarak zaman kazanacaklar ve doğru bilgiye ulaşmak için bebekleri ile hastane hastane dolaşmak zorunda kalmayacaklar. Down sendromluların beden ve ruh sağlıklarına ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik her türlü sağlık hizmeti, tıbbi tetkik ve tedavileri ile psikososyal rehabilitasyonu bu merkezde gerçekleşebilecek" dedi. Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ise, "Kliniğin DS'lu çocukların ve yetişkinlerin sağlık gereksinimlerinin karşılanmasında yaşanılan sorunların giderilmesi yolunda bir dönüm noktası olduğunu ve kısa sürede bölgede mükemmeliyet merkezi olmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Down sendromluların, yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik her türlü sağlık hizmeti, tıbbi tetkik ve tedavileri ile psikososyal rehabilitasyonu bu merkezde gerçekleşebilecek. Ayrıca klinikte tüm ücret fiyatlandırması SGK'nın 'Üniversite Hastanelerinde Sağlık Uygulama Tebliği' uyarınca yapılacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23