• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Ilımlı İslam'a dönen Suudi Arabistan'ın 'modernleşme' çabaları! Toplu yoga yaptılar

Yeniakit Publisher
2022-01-31 19:28:00 -
'Ilımlı İslam'a dönen Suudi Arabistan'ın 'modernleşme' çabaları! Toplu yoga yaptılar

'Ilımlı İslam' adı altında özellikle kadınlara yönelik yeniliklerin yapıldığı Suudi Arabistan'da ilk kez kadın-erkek karışık şekilde toplu yoga etkinliği yapıldı.

'Sanal hac' kararı tartışmalara neden olan Suudi Arabistan'da açık alanda ilk kez toplu yoga etkinliği yapıldı. 'Ilımlı İslam'a dönme kararı alan Suudi Arabistan'ın kadın-erkek karışık yoga etkinliğine 1000 kişi katıldı.

Suudi Arabistan'ın Arab News gazetesinin haberine göre; Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın ilk kez 2017 yılında 'ılımlı İslam'a döndürme sözü verdiği ülkede dün ilk kez yoga festivali düzenlendi.

Karışık yoga etkinliğine 1000 kişi katıldı

Ülkenin doğusunda ve Kızıldeniz'in kıyısında yer alan Kral Abdullah Ekonomi Şehri'nde Cuman Park'taki toplu yoga etkinliğine yaklaşık 1000 kişinin katıldığı belirtilirken, festivalin Suudi Yoga Komitesi tarafından organize edildiği aktarıldı.

Büyüklerin ve çocukların ayrı eğitmenlerle yoga yaptığı etkinlikte, erkekler ve kadınların birlikte yoga yapması dikkati çekti.

Katılımcıların yaşlarının 10 ile 60 arasında değiştiği faaliyetin yaklaşık 8 saat sürdüğü, yoga çeşitlerinin tanıtımının yanı sıra farklı aktivitelerin de yapıldığı bilgisine yer verildi.

Suudi Arabistan'da yogayı tanıtacaklar

Suudi Arabistan Yoga Komitesi Başkanı Nevf el-Merrui, yoga festivalinin geleneksel olarak düzenlenecek ilk faaliyet olduğunu ve yogayı tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Merrui, ülkede yogaya son yıllarda rağbetin arttığını, birçok yoga merkezinin açıldığını ve Spor Bakanlığının izniyle faaliyet gösterdiğini kaydetti.
Suudi Arabistan Olimpik Komitesinin çatısı altında faaliyet gösteren Suudi Yoga Komitesi, Mayıs 2021'de kurulmuştu.

Tartışmalı 'sanal hac' kararı

Suudi Arabistan, Müslümanların Kabe’yi sanal olarak ziyaret etmelerini sağlayacak bir Metaverse girişimi başlattı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

peygamber sav müşriklere benzememek için bir çok uygulama yapmıştı tırnak kesiminden kılık kıyafete çünkü kim bir kavme benzerse onlardandır buyurmuştur yoga hinduizmin budizmin bir parçasdır  

Dogru yol

Adamlar 1000 yillik islam rejiminden cikiyorlar bizde 100 yillik cumhuriyet rejiminden kendimizi cikarmaya calisiyoruz. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23