• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki yüzlü Zaman

Yeniakit Publisher
2014-02-12 20:09:09 - 2014-02-13 10:05:13
İki yüzlü Zaman

Fethullah Gülen’e ait ses kayıtlarının medyada yayınlanmasına ‘Telekulak skandalı, Organize ekipten illegal dinleme’ diyerek sert tepki gösteren Zaman gazetesi, dün Başbakan Erdoğan’a ait illegal ses kayıtlarını manşetten yayınlayarak, ikiyüzlülük örneği sergiledi

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Fethullah Gülen’le ilgili ses kayıtlarının medyada yayınlanmasına ‘Telekulak skandalı, Organize ekipten illegal dinleme’ diyerek sert tepki gösteren Cemaat medyasına ait Zaman gazetesi, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ait illegal ses kayıtlarını yayınladı.  Fetullah Gülen’in kendisine ait ses kayıtlarını yayınlayan internet siteleri ve gazetemize dava açan Zaman gazetesinin; UYAP’ta kaydı bulunmayan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın haberinin dahi olmadığı 25 Aralık kirli operasyonunda oluşturulan illegal ses kayıtlarını yayınlaması tepki çekti.

İNTİKAM İÇİN...

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, cemaatin tepedeki yönetici grubunun çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Zaman gazetesi doğruluğunu ve tarafsızlığını kaybetti artık. Bu taraflılığı da çok çirkin bir taraftır. Zaman gazetesi sadece kendisi için intikam içinde hareket ediyor, gazetecilik ilkelerinin dışına çıktılar” dedi.

“Ben, Zaman gazetesinde 10 yıl köşe yazarlığı yapmış bir insanım. Kosova Mektupları’nı yazıyordum. Şu an ki Zaman gazetesi o eski Zaman gazetesiyle hiç alakası olmayan bir gazeteye büründü” diyen Rıfat Sait, “Gazeteyi kullanarak kin kusmak, çirkin şeyleri ortaya çıkarmak, birtakım dedikodular yapmak gazeteciliğe de kişiliğe de yakışmaz. Zaman gazetesi artık samimiyetini de yitirdi. Üzülüyorum çünkü biz bunları yıllardır güzel ve samimi insanlar olarak görmüştük, öyle tanımıştık. Yazıklar olsun” diye konuştu

HANİ KUL HAKKIYDI?

Sait, Zaman gazetesinin başbakana ait illegal ses kayıtlarını yayınlamasının kesinlikle yanlış olduğunu söyledi.
Söz konusu ses kayıtlarının yayınlanmasının inancımıza ve kültürümüze hiç yakışmadığını kaydeden Sait, “Mesela Hocaefendi (Fethullah Gülen) kırmızı ışıkta geçmenin bile kul hakkı olduğunu söylüyordu. Ben bunu bizzat duydum. Bunu söyleyen bir hocaefendinin sahibi olduğu gazete böyle bir şeyi yapabilir mi, ben bunu anlayabilmiş değilim. Cemaat kendi içinde bir inanç merkezi kurmuş ama bu inanç ve maneviyat sadece kendi daireleri içerisinde geçerli. Onun dışına çıkıldığı zaman bir anda geçerliliğini kaybediyor. Kimse mükemmel ve hatasız değildir. Herkesin hatasını bulabilirsiniz ama bu bizim gibi inançlı insanlara yakışmaz. Sadece kendilerine Müslümanlar. Başkasına kesinlikle o kuralları kalmıyor. Bunları nasıl tanıyamamışız anlamış değilim. Bu cemaatin içinde çok güzel insanlar da var ben onları üzmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23