• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İKİ BABA FARKI

Yeniakit Publisher
2014-03-15 07:33:00 - 2014-03-15 09:16:34
İKİ BABA FARKI

Gezi eylemleri esnasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesinin tahrik edici açıklamalarına karşın, çapulcuların sıktığı kurşunla hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun babasından sağduyu çağrısı geldi.

YENİ AKİT / ANKARA - Gezi eylemleri esnasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesinin tahrik edici açıklamalarına karşın, çapulcuların sıktığı kurşunla hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun babasından sağduyu çağrısı geldi.

Berkin Elvan’ın Gezi eylemleri sırasında yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede ölümü üzerinden sokakları savaş alanına çeviren vandalların sıktığı kurşunla katledilen 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nun babasının açıklamaları, taraflar arasındaki “farkı” da ortaya koydu.

“AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR”

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Benim oğlumu benden Allah almadı, benim oğlumu benden Tayyip Erdoğan aldı. Oğlumun katili Başbakan’dır” şeklinde sözler sarf ederek gerginliğe prim veriyordu. Öte yandan çapulcuların kahpece katlettikleri Burak Can’ın babası Halil Karamanoğlu ise “Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır bu millete; bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık... Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz” sözleriyle sağduyu çağrısı yaptı.

“BU ÜLKEYİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ, KİMSEYE DE YAR ETMEYECEĞİZ”

Berkin Elvan’ın cenaze töreni esnasında yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu’nda evinin yakınındaki bir sokakta silahla vurulan Burak Can’ın babası Halil Karamanoğlu daha evladının cenazesi Adli Tıp’ta iken burada gazetecilere yaptığı açıklamada sağduyu çağrısında bulunmuştu. Karamanoğlu şunları söyledi: “Kardeşim, benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz. 15 yaşındaki bir çocuğun, ‘Bir ekmek alıp veriyor’ hesabını katarak, bunu ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu Türkiye’yi kurtarıyordu, ölmeseydi? Onu ileri sürerek bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı’nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da ‘nereye gidiyorsun?’ demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Ayıp değil mi? Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Biz Türküz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye’den, Türk’ten başkası idare edemez. Almanı, ABD’lisi gelip burayı idare edemez”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23