• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhvan’a destek Firavun Sisi’ye lanet

Yeniakit Publisher
2013-08-17 21:30:30 - 2013-08-17 21:32:02
İhvan’a destek Firavun Sisi’ye lanet

Mısır’da Müslümanların katledilmesine yönelik protestolar devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleşen protestolarda, Mısır’ı kana bulayan Savunma Bakanı Sisi’ye lanet yağarken, cuntaya direnen İhvan-ı Müslim’e destek verildi. Saadet Partisi’nin (SP) Konya’da, sivil toplum örgütlerinin İstanbul Eminönü Meydanı’nda düzenlediği büyük mitinglere katılan on binler Mısır’daki cuntacılara tepki gösterdi.

KORAY TAŞDEMİR
MEHMET ÖZMEN / NAİM TAŞBAŞI
Mısır’daki Müslümanlara yönelik katliamlar Türkiye’nin çeşitli illerinde protesto edildi. Saadet Partisi’nin (SP) Konya’da, sivil toplum örgütlerinin İstanbul Eminönü Meydanı’nda düzenlediği büyük mitinglere katılan on binler Mısır’daki cuntacılara lanet yağdırdı. Eylemlere katılan konuşmacılar, Mısır’ı kana bulayan Savunma Bakanı Sisi’yi Firavun’a benzetti. Vatandaşlar, cuntaya direnen İhvan-ı Müslim’e destek verdi. 
KONYA’DAN İHVAN’A DESTEK, SİSİ’YE LÂNET
Saadet Partisi önderliğinde birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Mısır halkına destek için Konya’da Hükümet Meydanı’nda miting düzenlendi. Mısır’daki darbeyi lanetlemek ve Adevviye Meydanı’ndaki Müslümanlara destek için ‘Konya Haykırıyor’ başlığıyla gerçekleşen mitinge SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak da katıldı.  Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, mitinge 30 tane STK’nın da katılım sağladığını ifade etti.
Mitingde ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘İhvan’a selam direnişe devam’, ‘Ey zalim Sisi Kızıldeniz sana çok mu uzak’ ve ‘Ne Amerika, ne İsrail, ne Sisi durduramaz bizi’ yazılı dövizler açıldı. Tekbir getirerek ellerini havaya kaldıran vatandaşlar, ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Bir Musa gelecek sizi bulacak’ ve ‘Müslümanlar kardeştir’ sloganı attı. Can Suyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü’nün kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada, Mısır’daki ölü sayınının 3 bini geçtiğini açıklaması üzerine mitinge katılanlar, ‘Dişe diş kana kan intikam intikam’ sloganları attı.  Miting sırasında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri de 1980 yılında Kudüs mitinginde açılan, ‘Bütün Müslümanlar Birleşsin’ yazılı pankart ile ‘Dişe diş kana kan intikam intikam’ sloganları ile miting alanına geldi.
EMİNÖNÜ MEYDANI’NDA CUNTAYA LÂNET YAĞDI
Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu’nun öncülüğünde bir araya gelen binlerce Müslüman, Eminönü Yeni Camii Meydanı’nda Mısır’daki darbecileri lanetledi.  Halkın iradesi ile seçilmiş Mursi’nin yanında olduklarını haykıran Müslümanlar, Mısır halkının yanında olduklarını haykırdılar. Binlerce Müslüman, “Rabia İşareti” ile “Mısır Halkı Yalnız Değildir, İhvan’a Selam Direnişe Devam, Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun İşbirlikçi Hainler” İstanbul’dan Direnişe Bin Selam ve Yaşasın Küresel İntifada” sloganları atarak Mısırlı Müslümanların yanında olduklarını bütün dünyaya duyurdular. 
DİLİPAK: BATI’NIN DEMOKRASİSİ
HELVADAN PUTMUŞ
Gazetemiz yazarlarından Abdurrahman Dilipak, kardeşliğimizi teyit etmek için toplandıklarını belirterek, “Mısır’da her şehidimizin karşısında binlerce Mursi can buluyor. Bugün bayram günüdür. Arkasından ağlanacak birileri varsa onlar katillerdir. Biz ölümden korkmuyoruz. Allah katından ölenler ölü değillerdir. Eğer bunlar olmasaydı birileri nasıl cennete gidecek birileri de nasıl cehenneme gideceklerdi” dedi.  Allah’ın servet ve iktidarı ülkeler arasında evirip çevireceğini dile getiren Dilipak, “Allah bizi imtihan edecektir. Biz doğum sancısı çekiyoruz. İslam ümmeti yeniden dirilecektir. Keder yok yeis yok; Batının demokrasisinin arkasındaki yalan Gezi’de ortaya çıktı, Filistin’e ortaya çıktı ve şimdi de Mısır’da ortaya çıktı. Gezi’de 10 saat yayın yapanlar Suriye’ye kör, Mısır’a kör. Bunların demokrasileri helvadan putmuş, makyaj malzemesiymiş. Biz bunları kabul etmiyoruz” diye konuştu.   Bugün Mısır’da bir mabede saldırı düzenlendiğini kaydeden Dilipak, “Kardeşlerimiz camilerin içinde katledildi. Kiliseleri yakıp, Müslümanlar kilise yakıyor diye Batı’ya servis ettiler. Tarihi yeniden okuyacağız. Anadolu’nun işgali Filistin’den başladı. Bu savaşların arkasında Mescid-i Aksa Meselesi var. Herkesin safını belirlemesi, Arabistan’ın safını belirlemesi lazım. Mısır’da Sisi neyse, Suriye’de Baas odur, Türkiye’de Ergenekon odur. Zulüm tek bir millettir, biz adalet, barış, insan haklarına saygı istiyoruz, herkes inandığı gibi yaşasın istiyoruz. Birileri bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerinden iktidar devşirmeye çalışıyorlar, Allahım bunların cezalarını bizim elimizle ver” dedi.
YILDIRIM: ÜMMETİN OLDUĞU
HER YER BİZİMDİR
İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise, Batıya seslenerek, “Haçlı Seferlerini unutmadık, acıktığınızda Müslüman etlerini nasıl yediklerinizi de unutmadık. Biz size güvenmiyoruz” dedi. Sisi’ye de bir mesajının olduğunu kaydeden Yıldırım, “Sana zalim ve hayvan bile diyemiyorum, yeryüzünde senin için hiçbir sıfat kalmamıştır. Aklın varken elbiselerini dahi toplamaya fırsat bulmadan Mısır’ı terk et yoksa yeryüzünün her yerinden bu güzel insanlar seni yıkmaya geliyor” şeklinde konuştu.
Üzerinde “Rabia işareti” olan pankart açan katılımcılar, slogan atarken de “Rabia işareti” yaptı.
“TEPKİLERİMİZİ ASIL OLARAK
KUKLACILARA YÖNLENDİRMELİYİZ”
Gümüşhane’de, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik gerçekleştirilen katliamı protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirildi. Merkez Kemaliye Camii önünde toplanan ve ellerinde Mısır’da yaşananları protesto eden yazıların yer aldığı dövizler taşıyan Gümüşhane Platformu üyeleri, Zafer Meydanı’na kadar İsrail, ABD ve General Sisi aleyhine slogan atarak yürüdü. Grup adına açıklama yapan Kasım Kocaman, Müslümanların saldırılara hep birlikte karşı koyması gerektiğini belirtti.
“MISIR HALKININ YANINDA OLMAYAN
HİÇBİR LİDER RAHAT EDEMEYECEK”
Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, Saraçhane Parkı’nda eylem yaptı. İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sosyal medyada örgütlenen kişiler, Saraçhane Parkı’nda bir araya geldi.
Gruptakiler, parkta yanlarında getirdikleri seccade ve hasırları yere sererek, akşam ve yatsı namazlarını kıldı. Katılımcıların slogan atarken “Rabia işareti” yaptığı, bazılarının da üzerinde bu işaretin olduğu beyaz tişört giydiği görüldü.
 “FİRAVUN KÖPEKLERİ”
Samsun’da da Mısır’daki şehid olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kürşat Gündoğdu adlı esnaf da şehrin en işlek alışveriş mekanlarından birisinde bulunan dükkanının camına darbe karşıtı söylemlerin yer aldığı pankartlar ve gazete kupürleri asarak tepkisini ortaya koydu. Gündoğdu’nun pankartında yer alan tepki mesajlarından bazıları şöyle: “Masum halkına aslan kesilen Yahudi”, “Firavun köpekleri”, “ABD köpeği Sisi”, “Er ya da geç bir Musa çıkar!”, “İnananlar kardeştir, sessiz kalan kalleştir.” Kocaeli, Akyazı ve Konya’da gerçekleşen eylemlerde de, Mısır’da cuntanın yaptığı katliamlar lanetlendi.
“RABİA İŞARETİ” SEMBOL OLDU
Öte yandan; Türkiye’deki aktivistler, Mısır’daki askeri darbeye karşı çıkan demokrasi yanlılarına destek için sosyal medya yolu ile yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın logosu, aynı zamanda Mısır’da katliamın yapıldığı Rabiatül Adeviyye Meydanı’nın ve darbe karşıtı gösterilerin de sembolü haline gelen dört parmakla yapılan “Rabia işareti” oldu.
Dört parmakla yapılan “Rabia işareti” sosyal medyada hızla yayıldı ve dünyanın farklı ülkelerindeki onbinlerce twitter ve facebook kullanıcısı logosunu değiştirerek kampanyaya destek verdi.
Kampanyaya alimler, düşünürler, gazeteciler, akademisyenler ve farklı meslek grubundaki kişilerin de destek verdiği görüldü.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23