• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhracatçı desteği uzakta aramayacak

Yeniakit Publisher
2013-02-22 20:21:00 - 2013-02-22 20:22:43
İhracatçı desteği uzakta aramayacak

Türk Eximbank Genel Müdürlüğü’nün Ümraniye’deki yeni hizmet binasının açılış töreninde katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bunun sanayicilere, ihracatçılara ve müteahhitlere daha da yakın çalışması anlamına geldiğini ifade etti.

EKONOMİ SERVİSİ - İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması yolunda önemli adımlardan birinin daha atıldığına dikkat çeken Babacan, bu konuların yıllarca Ankara’da tabu haline getirildiğini anlatarak, “Kararlarımızı açıkladığımızda, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank için bu kararları aldık. Ayrıca ‘TMSF, BDDK, SPK İstanbul’da olmalı’ dedik. Muhalefetten de ciddi eleştiriler aldık; ‘Bu işler Başkent’te olur’ diye. Halbuki hangi kuruluşumuzu İstanbul’a alsak o kuruluşumuzun performansında çok ciddi artış oldu. Bu yanlış anlayışı bırakıp, işin gereği ne ise, ticaret, finans neyi gerektiriyorsa, Türkiye’nin sanayileşmesi, ihracatının artması, finans sektörünün gelişmesi neyi gerektiriyorsa hiç korkmadan yapmak zorundayız” diye konuştu.
Ali Babacan, Eximbank’ın, ihracatçıların iyi günde, kötü günde yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “İhracatçılarımız çoğu Eximbank’ın imkanlarının farkında değil. Eximbank ihracatçının alacağını sigorta ediyor. İhracatçımız böylelikle korkmadan yeni ülkelere girebilme imkanına sahip. İhracatçılarımıza buradan ben bir çağrı yapıyorum; bu hizmetin daha iyi farkında olun, daha çok yararlanın.”
Büyüme oranını
ihracatçı belirleyecek
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “İhracatçılarımız kendisi için koyduğu 160 milyar dolarlık hedefin üzerine çıkarsa, yüzde 4’ün de üzerinde bir büyümeye açığız” dedi. Dış talepten gelen büyümeye sonuna kadar açık olduklarını belirten Babacan, “İhracatımız OVP’deki gibi 158 milyar doların üzerine çıkarsa, ya da ihracatçılarımızın kendisi için koyduğu 160 milyar dolarlık hedefin de üzerine çıkarsa ve buradan da ilave büyüme gelirse, bu şekilde yüzde 4’ün de üzerinde bir büyümeye de açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
‘106 milyar dolarlık
ihracat hedefi tutar’
Eximbank Genel Müdürlüğü’nün yeni binasının açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, 2013 yılı için 160 milyar dolar hedefi belirlediklerini ve ihracatın ilk 1,5 aylık karnesinin bu hedefe ulaşabileceğine dair olumlu sinyallerin verdiğini söyledi.
Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ise, “Özellikle son dönemde, yeni bir yapılanma ve vizyon çerçevesinde, ihracatçılarımıza daha yakın olmaya ve müşteri odaklı bir strateji anlayışı ile hizmet sunmaya çalışıyoruz” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23