• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhlalci kendisi çıktı

Yeniakit Publisher
2013-03-01 19:54:00 - 2013-03-01 19:55:22
İhlalci kendisi çıktı

Derslere başörtüsüyle girerek yönetmelik ihlali yaptığı gerekçesiyle öğretmen Kadriye Ünsal’ın sözleşmesini iptal eden yasakçı Müdür Ercan Karakaya’nın asıl kendisinin ihlalci olduğu ortaya çıktı. Müdür Karakaya’nın haftada 6 saat girmesi gereken derslere

YENİ AKİT / ANKARA-
28 Şubat post modern darbesinin yıldönümünde, başörtülü öğretmenin sözleşmesini iptal etmesiyle büyük tepki toplayan Lise Müdürü’nün asıl kendisinin ihlalci olduğu ortaya çıktı. Halkın çok önemli bir bölümünün lanetle andığı 28 Şubat’ın yıldönümünde ve hem de Milli Eğitim Bakanı’nın seçim bölgesinde bir öğretmen başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, okuldan atılmıştı.
GİRMEDİĞİ DERSİN
ÜCRETLERİNİ ALMIŞ
Eskişehir’de Cumhuriyet Lisesi’nde seçmeli Kur’an ve Siyer derslerine giren sözleşmeli öğretmen Kadriye Ünsal’ın sözleşmesi, Okul Müdürü Ercan Karakaya tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti. Müdür Karakaya’nın haftada 6 saat girmesi gereken derslere girmediği ancak bu derslerin ücretini aldığı saptandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yasakçı müdür hakkında bu ihlalden dolayı soruşturma başlatması bekleniyor.
“HOCA YOK, KUR’AN
DERSİNİ SEÇMEYİN”
Karakaya yönetimindeki lisede Kur’an dersinin seçiminde de sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Seçmeli derslerin seçiminde bazı okul yetkililerinin öğrencilere. “Kur’an hocası yok, boşuna seçmeyin, açılmayacak. Başka dersleri seçin” dediği ileri sürülüyor.

“BU OLAYLARA
28 ŞUBAT DARBE
DÖNEMİNDE
RASTLARDIK”
Konu hakkında Akit’e konuşan Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, okul müdürünün başörtülü öğretmene baskı yapmaya veya hakaret etmeye hakkı olmadığını vurgulayarak, “Öğrencilerin hiçbir şikayeti olmamasına rağmen, ‘Kötü örnek oluyorsun’ diye başörtülü öğretmenimize, müdür tarafından baskı yapıldı. Derslere başörtülü girdiği ve uyarıları dikkate almadığı gerekçesi ile de öğretmenimiz hakkında tutanak tutuldu ve üst makamlarca işten çıkarılmasına karar verildi. Hocamız okuldan ayrılırken öğrenciler kendisine çiçek takdim ettiler ve gözyaşı döktüler. 28 Şubat darbe döneminde sıkça rastladığımız bu durumlara artık son verilmeli. Darbe ürünü kılık-kıyafet kanunu artık değişmeli” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23