• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHH'ya manidar operasyon

Yeniakit Publisher
2014-01-14 12:12:12 - 2014-01-14 12:14:29
İHH'ya manidar operasyon

Kilis Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İHH'nın Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki bürosuna baskın yapıldı.

Vakfın Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki ofisine gelen polis ekipleri yaklaşık 2 saat arama yaptı. Çalışmalarını tamamlayan polis, vakfa ait 10 bilgisayarı emniyete götürdü. İHH çalışanı İ.İ'nin de gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada, polisin, aynı binada faaliyet gösteren Katar Kızılayı irtibat bürosunda da arama yaptığı öğrenildi.

"DEŞİFRE OLACAKLAR"

İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Bu işten hem İHH hem Türkiye halkı hem de Müslümanlar güçlenerek çıkacaktır" dedi.

Kutluay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hepiniz mutlaka bu iğrenç, pis kampanyanızda boğulacaksınız. Bu işten hem İHH hem Türkiye halkı hem Müslümanlar güçlenerek çıkacaktır. İHH'nın şu ana kadar Suriye içinde 3 yılda yaptığı çalışmalar dünyaca malumdur. Bu yardımlar bebeklere, soğuktan donmuş kişilere gitmektedir. Bu yardımı kesmek için yapılan algı operasyonlarından biridir. Tüm bunlar bazı yerleri rahatsız ediyor. Türkiye'nin bir kurumunun etkin olması bazı yerleri deli ediyor. Bu çirkin operasyonlar devam ettiği müddetçe bu yapılar deşifre olacaktır."

"POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI"

İHH'nın avukatı Uğur Yıldırım da baskının Van TMK 10. maddesince görevli savcılığın yürüttüğü El Kaide soruşturması çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Yıldırım, "Kilis Savcılığına avukatlarımız, arama yapan polislerle ve yapılan işlemle ilgili suç duyurusunda bulunmuşlardır. Aynı zamanda Ankara'dan da girişimlerde bulunulmuştur. Bu noktada son aldığımız bilgiye göre, Adalet Bakanlığı tarafından da bu aramayı yapan polisler hakkında, şu anda Kilis'te soruşturma açılmış durumdadır. Bununla ilgili 2 tane cumhuriyet savcımız görevlendirilmiştir" dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23