• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHH’ya destek çığ gibi

Yeniakit Publisher
2014-01-17 11:07:07 - 2014-01-17 11:13:05
İHH’ya destek çığ gibi

Hükümet-Cemaat geriliminde hedefe oturtulan yardım kuruluşu İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) destek yağıyor. Eğitimciler

AKİT / ANKARA - Birliği Sendikası’ndan (Eğitim-Bir-Sen) yapılan açıklamada, kirli baskına tepki gösterildi.

İHH’nın, Türkiye ve dünyanın dört bir noktasındaki muhtaç insanlara hiçbir ayrım yapmadan yaptığı yardım çalışmaları ile tanındığı belirtilen açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanı Liberman’ın, “İHH İsrail için büyük tehlikedir” demesi, İsrail’in İHH ile ilgili rahatsızlığını tescil eden en önemli belge olarak kayıtlara geçmiştir. Birçok kalemde yardım faaliyetleri yürüten bir kuruluşun itibarını hedef alan kirli operasyonu Eğitim-Bir-Sen olarak kınıyor, haysiyet cellâtlığına soyunanların milletin vicdanında mahkûm olacağını hatırlatıyor, kötülükte yarışanlardan; vicdana, insafa, hukuka sığmayacak kadar kirli olan operasyonda yer alanlardan, yaptıklarının hesabının mutlaka ama mutlaka sorulmasını bekliyoruz” denildi.

“TEK SUÇLARI MAZLUMLARIN YANINDA OLMASI”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise son günlerde yaşanan olaylar karşısında kaygılandığını ifade etti. Bayraktutar açıklamasında, “Tek suçu mazlum Müslümanların yanında olmak olan İHH, baskınlar ile karalanmaya ve itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Dünya Müslümanlarının her zaman yanında olan İHH’ya yapılanları millet ve tarih affetmeyecektir. Gözü yaşlı olan iman kardeşlerimize el uzatan güvenilir yardım kuruluşlarımızdan olan İHH’nın böyle bir süreçte hedef seçilmesi, kirli ellerin projelerinden başka bir şey değildir. Biz, Diyanet-Sen olarak çaresiz, zor durumda olan kardeşlerimizin her zaman yanında olan İHH’nın onurlu duruşunu, kara ve kirli ellerin bu kurumu kirletemeyeceğine sonuna kadar inanıyoruz” dedi.

KOCAELİ’DE 44 STK’DAN DESTEK

Öte yandan, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri’nin çağrısıyla bir araya gelen kentteki 44 sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İHH’ya destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Kocaeli İnsani Yardım Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyesi Recep Bilal Şengün, yardım kuruluşları içerisinde en önemli yere sahip olan İHH’nın 20 yıldır dünyanın dört bir yanında insani yardım çalışmalarında bulunduğunu kaydetti. Kirli operasyonlarla, Türkiye’nin kazanımlarının hedef alındığı belirtilen açıklama sonrasında grup dua ederek dağıldı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23