• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHH'nın 75 yardım TIR'I Suriye yolunda

Yeniakit Publisher
2014-02-23 16:02:00 -
İHH'nın 75 yardım TIR'I Suriye yolunda

İHH'nın, "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında 75 yardım TIR'ı, İstanbul'dan Suriye'ye yola çıktı

 
- İHH Başkanı Yıldırım: "Hiçbir ayrım gözetmeden Suriye halkına yardım ulaştırmaya çalışıyoruz"

İSTANBUL  - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında 75 yardım tırı, İstanbul'dan Suriye'ye yola çıktı.

Yardım malzemelerinin yüklü olduğu 75 tırın Suriye'ye hareket etmesi dolayısıyla Kazlıçeşme'de uğurlama töreni düzenlendi. 

Törende konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırm, İstanbul dışındaki 59 ilden de 154 tırın eş zamanlı Suriye'ye yola çıktığını söyledi.

Yıldırım, gıda, ilaç, giyim ve barınma malzemelerinden oluşan yardımların, Suriye'de ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacağını belirtti. 

Suriye'ye şu ana kadar 2 bin 300 tır yardım malzemesi ulaştırıldığını dile getiren Yıldırım, 1 Ocak-23 Şubat tarihlerinde de 817 tırlık yardım toplandığını kaydetti.

 

- "Suriye'ye yardımlar sürecek"

 

Yıldırım, Suriye'ye yardımların süreceğini belirterek, kampanyaya katılanlara teşekkür etti.

Suriye'deki iç savaşa uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştiren Yıldırım, "Şu katliam görüntüleri, Avrupa ya da ABD'de olsaydı, bunu yapan ülkeye savaş açarlardı. Bütün dünya televizyonları bu katliam görüntülerini günlerce verirdi" diye konuştu.

Yıldırım, Suriye'de hayatını kaybedenlerin açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

Bölgesel ve uluslararası kuruluşların Suriye tavrını "iki yüzlülük" olarak tanımlayan Yıldırım, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben de "Hani siz dünyaya barış getirecektiniz, bir hava sahasını dahi kapatamadınız" dedi.

Yıldırım, tüm dünyaya seslendiğini belirterek, "İnsanların üzerine bu bombaları atanları durdurun. Varil bombası kullananları durdurun. Füze atanları durdurun" ifadelerini kullandı.

İnsani yardım konusunun siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kanaat önderleri, yazar ve aydınları daha duyarlı olmaya davet etti.

Yıldırım, Suriye rejiminin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) ve Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bölgeye yardımların ulaştırılmasını engellediğine dikkati çekerek, buna karşı baskı uygulanmasını istedi.

Yardım kampanyaları aleyhinde propaganda yapılmasını eleştirerek, insani konularda herkesi duyarlı ve dürüst davranmaya çağıran Yıldırım, hiçbir ayrım gözetmeden Suriye halkına yardım ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından alanda bulunan tırlar, konvoy halinde Suriye'ye hareket etti.


AA
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23