• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHH engel tanımıyor

Yeniakit Publisher
2014-02-24 11:11:00 -
İHH engel tanımıyor

Suriye’deki iç savaşa uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştiren Yıldırım, “Şu katliam görüntüleri, Avrupa ya da ABD’de olsaydı, bunu yapan ülkeye savaş açarlardı. Bütün dünya televizyonları bu katliam görüntülerini günlerce verirdi” diye konuştu. Bölgesel ve uluslararası kuruluşların Suriye tavrını “ikiyüzlülük” olarak tanımlayan Yıldırım, BM Güvenlik Konseyi’ne hitaben de “Hani siz dünyaya barış getirecektiniz, bir hava sahasını dahi kapatamadınız” dedi.

HABER MERKEZİ - İHH, “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında Suriye’ye 229 TIR gönderdi. 75 TIR İstanbul’dan, diğer TIR’lar ise farklı şehirlerden dün hareket ederek, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İstanbul dışındaki 59 ilden de 154 TIR’ın eşzamanlı Suriye’ye yola çıktığını söyledi.

‘ŞU ANA KADAR 2 BİN 329 TIR ULAŞTI’

Yıldırım, gıda, ilaç, giyim ve barınma malzemelerinden oluşan yardımların, Suriye’de ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacağını belirtti. Suriye’ye şu ana kadar 2 bin 329 TIR yardım malzemesi ulaştırıldığını dile getiren Yıldırım, 1 Ocak-23 Şubat tarihlerinde de 817 TIR’lık yardım toplandığını kaydetti.

‘TIR’LARDA MAMA VAR’

İHH Başkanı Bülent Yıldırım; “Bu arada Today’s Zaman varsa aramızda, ona da söyleyelim, bu TIR’larda silah yok. Bu TIR’larda mama var. Bütün dünyaya İHH’nın (Yanındaki Suriyeli çocuğu işaret ederek) şu Ömer gibi çocuklara gönderdiği yardımları silah olarak anlattınız ve İHH’yı zor duruma düşürmek istediniz. O zaman ben sizlere müjde vereyim. Bu haberi yapanlara da bir ders olsun. Sizin yaptığınız o ahlâksız yayınlardan sonra bize gelen yardımlar en az 3 misli artmış durumda” dedi. Yıldırım, Suriye’ye yardımların süreceğini belirterek, kampanyaya katılanlara teşekkür etti.

Yardım kampanyaları aleyhinde propaganda yapılmasını da eleştirerek insani konularda herkesi duyarlı ve dürüst davranmaya çağıran Bülent Yıldırım, hiçbir ayrım gözetmeden Suriye halkına yardım ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Yıldırım’ın konuşmasının ardından alanda bulunan TIR’lar, konvoy halinde Suriye’ye hareket etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23