• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İHH Başkanı Yıldırım örnek bir insan

Yeniakit Publisher
2014-01-18 20:27:27 - 2014-01-19 12:28:23
İHH Başkanı Yıldırım örnek bir insan

İsrail ve taşeronlarının hedefindeki İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, çaresizlerin ve ümmetin yetimlerinin hep yardımına koşuyor. O memleketi Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Aşkale köyündeki maddi imkansızlıklar içindeki insanların çocuklarına da el uzatıp, onların okumaları için elinden geleni yapmış. Köylüler onunla gurur duyuyor.

EROL METİN/ANKARA - Dünyanın dört bir yanındaki İslam ümmetinin yetimlerine yardım elini uzatan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), “terör örgütleri listesine” aldırılmaya çalışılıyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara olaylarından sonra katil İsrail ve işbirlikçilerinin hedefi haline gelmişti. Hatay’daki TIR komplosu ve Kilis’teki polis baskınlarıyla yıpratılmak istenen Yıldırım’a Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Akşar köyünde yaşayan hemşerileri sahip çıktı. 

İHH’nın başında bulunan Yıldırım’ın insani açıdan çok vefalı birisi olduğunu kaydeden Akşarlı bir vatandaş, Akit’e şunları anlattı: “Bülent Bey, sırf Erzurum çevresinden onlarca kız öğrencinin üniversiteye gidebilmesi için her türlü maddi ve manevi katkıda bulundu. Ayfer İ. isimli kızın babası, komşu köyümüz İğdeli’de çobanlık yapıyor. Elektrik faturalarını ödeyemiyorlardı. Genç kız okula gidemeyeceği için hüngür hüngür ağlıyordu. Şenkaya’dan Erzurum’a gidecek 10 lira minibüs parası yoktu. Bülent Bey, burs ayarlayıp bütün ihtiyaçlarını karşıladı. O kızımız şu an Atatürk Üniversitesi’nde okuyor. Bu genç kızımızın o anki halini görmeniz lazımdı. Bu olay bile tek başına bir insana sevap olarak yeter. Bülent Bey’in elinden tutup okuttuğu birçok insan var. Bizim köy ve diğer çevre köylerde 20 tane başarılı öğrenci vardı. Ancak buradaki eğitim yetersizdi. Bülent Bey, bunları İstanbul’a götürüp bir yurda yerleştirdi. İmam hatip lisesini bitiren bu öğrencilerin çoğu üniversiteyi kazandı.”

Bülent Yıldırım’ın Akşar köyünde oturan çocukluk arkadaşı Hakan Bozkurt ise İHH’ya yönelik çirkin kampanyanın kendileri için sürpriz olmadığını belirterek, “Son günlerdeki olaylar Müslümanlara karşı yapılıyor. Bülent zaten sürekli kamuoyunu uyarıyordu. Böyle bir şey bekleniyordu. Çünkü Mavi Marmara gemisinden itibaren İHH, İsrail ve içerideki adamlarını rahatsız ediyor. Bülent’le beraber büyüdük. Eskiden de böyle yardımseverdi. İslami duyarlılığı hepimizden fazlaydı. Hemşerileri olarak kendisine dua ediyoruz. Allah ondan razı olsun. İnşallah bu tür iftiraların altında kalmayacaktır” dedi.

KUZENİ: AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Bülent Yıldırım’ın dayısının oğlu Erol Yıldırım ise, “Bülent Yıldırım kamuoyunda yardımseverliğiyle bilinen biridir. Bizim burada fakir ve öksüzlere Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtıyor. Okullarda fakir öğrencilere giysi yardımında bulunuyor. Allah onunla beraberdir. Komplocular amaçlarına ulaşamayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Bülent Abi çok iyi bir insan

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın akrabası Yavuz Bedir de şunları söyledi: “Bülent Abi, buradaki fakir öğrencilerin okumasına sebep olan, fakirlere yardımcı olan, işsiz kalan gençlerin iş bulmasına kolaylık sağlayan bir insandır. Ona yönelik başlatılan kampanyaya anlam veremiyoruz. Böyle değerli insanlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Bülent Abi’nin dürüstlüğünden şüphemiz yok. Çok iyi bir insandır. Kendisini yakından tanıyoruz. Fırsat buldukça köye gelip sıla-i rahimde bulunuyor.”


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23